Prozori nove generacije – nebeski ramovi

Moderan prozor je postao važna karakteristika zida koja pruža maksimalni vizuelni ugođaj, unosi svetlost u prostor na načine koje nikada ne možete ni zamislili. Prozori ne ometaju i ne takmiče se sa prirodom.
Izgled nebeskih ramova
Slika 2 – Izgled nebeskih ramova

Među aluminijumskim inovacijama nudi se veliki asortiman aluminijumskih geometrijskih oblika i raznih presovanih aluminijumskih profila. Takođe, mogu se kreirati i novi oblici iz postojećih komponentri posebnim sečenjem i mašinama za valjanje.

Komfor koji pružaju prozori
Slika 3 – Komfor koji pružaju prozori

Geometrijski oblici prozorskih profila

Različiti geometrijski oblici prozorskih profila imaju širok spektar primene, naročito kod neobičnih struktura u zgradama, uglova, svodova itd.

Aluminijumske inovacije
Slika 4 – Aluminijumske inovacije

Nebeski ramovi

Prozori su dizajnirani da puštaju da svetlost, nebo i pogled preuzmu fokus. Bilo da izaberete izgled bez rama  ili jedan od zapanjujuće tankih aluminijumskih profila, Alu prozori će se uklopiti u svaku željenu viziju savršeno.

Prozorski profili
Slika 5 – Prozorski profili

,,Nebeski ramovi“ imaju komponente koje se savršeno uklapaju zajedno, ističući posebnost prozora u vašem domu, potrebu za njim i njegovu funkcionalnost.

Prozori u aluminijumskim profilima su dugotrajni i laki su za održavanje, a odlični su toplotni i zvučni izolatori. Mogu biti izrađeni od profila sa termo prekidom ili u hladnoj varijanti. U svaki prozor se ugrađuje vakuum staklo tipa stopsol (toniran po vašoj želji), flot („obično“ staklo koje obezbeđuje dobru izolaciju) ili niskoemisiona stakla (punjena specijalnim gasom i premazana posebnim slojem – pružaju najveću moguću toplotnu izolaciju).
Prozori su jedna od najvažnijih komponenti stambenih objekata kada je reč o energetskoj potrošnji. Ušteda energije se postiže zamenom starih drvenih prozora sa jednostrukim staklom novim PVC ili ALU prozorima sa dvostrukim niskoemisionim staklom.

.

Prethodni tekstOdržavanje aluminijumskih fasada
Sledeći tekstRazvoj krovnih prozora kroz istoriju