ALUMIL zablistao u Los Anđelesu

Los Anđeles, najveći grad države Kalifornije, na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država, predstavlja nezaboravno mesto. Ljudi iz celog sveta dolaze ovde kako bi ostvarili svoje snove. Grad „La La Land“ (kako ga inače zovu) “pretvara” se u džinovsko platno na kome se ljudske figure međusobno povezuju i stapaju sa glavnim bojama okoline: žutom od jakog sunca, tamnoplavom od Tihog okeana i zelenom od prekrasnih palmi.

Sve ove karakteristike deo su okolnog područja Los Anđelesa. Dvadeset i tri kilometra od centra grada, u priobalnom delu Santa Monike, počela je izgradnja novog impozantnog objekta Broadway 500 – kompleks od četiri sedmospratne lamele, koji će po završetku izgradnje sadržati 249 stambenih prostora i nekoliko tržnih centara.

Koning Eizenberg, arhitektonski biro odgovoran za istraživanje i dizajn, dobio je kreativnu slobodu zahvaljujući nedavnim promenama Santa Monike u vezi sa strogim pravilima za konstrukcije. Ovaj događaj pomogao je arhitektama kompanije Koning Eizenberg da izraze svoju viziju tako što su dizajnirali četiri zgrade koje su komplementarne sa spoljnim okruženjem i ne predstavljaju smetnju pešacima. U prizemlju su smeštene prodavnice i restorani zastakljeni i blago uvučeni bez jasno definisanih ivica trotoara, što doprinosi širini prostora i slobodi kretanja prolaznika.

SUPREME SD77
Foto: Alumil / SUPREME SD77 je korišćen za glavne ulaze u zgrade

Ključni strateški izbor za dizajn Broadway 500 bio je podela cele strukture na četiri manje konstrukcije. Zgrade su povezane horizontalnim šetalištima, sa zelenilom, stvarajući utisak jedinstvenosti koji poboljšavaju kvalitet života. 249 stanova je smešteno u ovoj višespratnoj strukturi, dok udubljenja predstavljaju predivne balkone. Projekat je opremljen ALUMIL aluminijumskim sistemima.

SUPREME SD77, korišćen za glavne ulaze u zgrade, je toplotno izolovan sistem za ulazna vrata koji se odlikuje elegantnim dizajnom i visokim sigurnosnim karakteristikama. Sistem zid zavesa SMARTIA M6 primenjen je za konstrukcije kojima su potrebni veliki otvori i prirodno svetlo. Stanovi su opremljeni kliznim sistemom SMARTIA S560, idealanim za velike otvore koji pruža visok nivo toplotne i zvučne izolacije kao i visoku energetsku efikasnost. Svi sistemi su u skladu sa ADA standardima i nude lak pristup osobama sa invaliditetom.

Foto: Alumil / Broadway 500 je još jedna značajna referenca dodata širokom portfoliju Alumil sjajnih projekata

Prisustvo ALUMIL-a u oblastima poput Kalifornije, predstavlja fleksibilnost i prilagodljivost kompanije za rad na projektima u bilo kom regionu sveta, koristeći svoje veliko međunarodno iskustvo kako bi ispunila visoke standarde potrebne na svakom tržištu. Broadway 500 je još jedna značajna referenca dodata širokom portfoliju Alumil sjajnih projekata.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs

Prethodni tekstZaštita i sigurnost uz GEALAN-SENSE®
Sledeći tekstglasstec VIRTUAL jača poziciju glasstec-a kao vodećeg sajma za globalni sektor stakla
Alumil S.A. predstavlja najveću privatnu kompaniju u jugoistočnoj Evropi za preradu aluminijuma u pogledu proizvodnje, distributivne mreže i širokog spektra aluminijumskih sistema. Jedan je od najvećih dobavljača brendiranih aluminijumskih sistema koji su u arhitektonskoj upotrebi širom Evrope.