Priključi se kampanji #PodržiSajamskuIndustriju

Dragi posetioci i izlagači,
cilj ove kampanje je podrška sajamskoj industriji i unapređenje odnosa.

Za posetioce

Ukoliko želite da nas podržite, ostavite nam Vaše podatke, a mi ćemo Vas kontaktirati i specijalno za Vas napraviti personalizovanu Loyalty karticu koja Vam za početak obezbeđuje besplatan ulazak za jednu omiljenu manifestaciju po izboru u organizaciji Beogradskog sajma.

Za izlagače

Ukoliko želite da nas podržite, ostavite nam Vaše podatke, a mi ćemo specijalno za Vas napraviti Loyalty karticu koja Vam za početak obezbeđuje 5% popusta na obrađeni prostor za jednu manifestaciju po izboru u organizaciji Beogradskog sajma.

Da li je Beogradski sajam zaslužio da ne može da se bavi svojim poslom?

Učestvujući svim svojim kapacitetima i resursima u borbi protiv globalne pandemije, a zbog karaktera i obima vlastite delatnosti, Beogradski sajam je dospeo u začarani krug poslovne depresije, iz koje je, bez ozbiljne podrške države i pojačanog uvažavanja specifičnosti ove delatnosti, gotovo nemoguće izvući se.

Iako imaju sasvim drugu namenu, medicinska struka je, sledeći prethodna slična iskustva, procenila da su upravo hale Beogradskog sajma, svojom veličinom i infrastrukturom bile znatno pogodnije za zbrinjavanje najblaže inficiranih nego neke druge lokacije, uključujući i medicinske ustanove.

Beogradski sajam se, sa svojim partnerima, i sam angažovao na dodatnom prilagođavanju, opremanju, funkcionalnosti i humanizaciji te izuzetno osetljive bolničke ambijentalne celine. Iako je takav izbor u ovako delikatnom slučaju za Beogradski sajam mogao da bude samo kompliment, proizveo je u jednom delu javnosti oštre negativne asocijacije i neumesne aluzije. Naglašavanjem negativnog utiska o jednoj objektivno osetljivoj, iznuđenoj i privremenoj situaciji, i to na samom početku ogromnog posla koji je trebalo obaviti, stavljeni su u negativan kontekst i celokupna delatnost ove uzorne kompanije, njen međunarodni ugled, društvena i poslovna moralnost, ali i višedecenijska istorija njenih humanitarnih aktivnosti. Oni kojima je to trebalo da bude posao i koji su imali medijske mogućnosti nisu se potrudili da podsete javnost da je Beogradski sajam mnogo puta do sada pokazao da je najpouzdaniji oslonac upravo u kriznim situacijama. Bilo je tako i u godinama sankcija međunarodne zajednice, i za vreme NATO bombardovanja, i kada je trebalo zbrinuti stotine žrtava poplava, i u desetinama drugih slučajeva kada je Beogradski sajam u svojim halama uspešno i nesebično organizovao i distribuirao humanitarnu pomoć onima kojima je bila potrebna.

Konačno, sve to Beogradski sajam je, i tako hendikepiran situacijom, činio o svom ogromnom trošku. Za to vreme, neke su zemlje, a na današnji dan može se reći i mnoge, pokrenule čitave sisteme bezuslovne pomoći i opsežne finansijske mere za neodložnu i efikasnu rehabilitaciju ove moćne a privremeno blokirane globalne industrije.

Beogradski sajam
BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 2655 555
E. info@sajam.rs
W. www.sajam.rs