Perfekcija do najsitnijeg detalja

Sky-Frame se odlučuje za SWISSPACER distancere

Kao vodeći međunarodni dobavljač kliznih prozorskih sistema bez okvira, Sky-Frame iznad svega ceni optimalnu kombinaciju najsavremenijih tehnologija i nepogrešivog arhitektonskog dizajna. Razvoj proizvoda i konstrukcija zahtevaju preciznost i savršenstvo do najsitnijih detalja – zbog čega se švajcarska kompanija već duži niz godina oslanja na inovativne distancere kompanije SWISSPACER.

Osnovana 2002. godine, kompanija Sky-Frame trenutno zapošljava oko 180 ljudi u sedištu za razvoj i proizvodnju u Frauenfeldu (CH), a takođe je zastupljena širom sveta sa predstavništvima u Antverpenu, Rothristu, Beču, Milanu, Londonu i Los Angelesu. Kompanijini izvanredni klizni prozorski sistemi bez okvira do sada su ugrađeni u preko 8.500 građevinskih projekata na šest kontinenata.

U konstrukcijama velikih staklenih fasada, Sky-Frame briše granicu između zatvorenih i spoljašnjih prostora – da bi stvorio jedinstvena životna iskustva. Za stručnjaka za klizne prozore velika pretenzija na kvalitet i dizajn započinje odabirom i saradnjom sa dobavljačima. Rukovodilac nabavke René Knup objašnjava: „Odlučujemo se isključivo za partnere koji mogu ispuniti naše visoke zahteve za tehnologije koje su sigurne za budućnost, fleksibilnost, sigurnost snabdevanja kao i sveobuhvatan proces i sistem upravljanja zaštitom životne sredine. Verujemo u poštenu i pouzdanu saradnju, jer je to najbolja osnova za jedinstvene i inspirativne proizvode.“

SWISSPACER distanceri se mogu harmonično integrisati u ivicu filigranskog ostakljenja
SWISSPACER distanceri se mogu harmonično integrisati u ivicu filigranskog ostakljenja

Harmonična integracija u povećanje energetske efikasnosti

Imajući ovo na umu, inovativni distanceri SWISSPACER Ultimate koriste se u sistemima kliznih prozora bez okvira koje nudi Sky-Frame već niz godina. Iz dobrih razloga, kako objašnjava René Knup: „Naši sistemi se odlikuju u maksimalnoj transparentnosti, jasnim linijama i vrlo uskim prikazima profila. SWISSPACER distanceri se mogu harmonično integrisati u ivicu filigranskog ostakljenja – bez vidljivog odstupanja. Izgled crne plastike takođe ide bolje sa našim proizvodom od rešenja koja uključuju hromirani čelik.“

SWISSPACER Ultimate, takođe, impresionira u potpunosti iz perspektive ključnih energetskih vrednosti. Koristi se u kod zastakljivanja kliznih prozora, postiže mnogo nižu toplotnu provodljivost i podiže temperaturu do 2 ° C. Za dvostruko zastakljene aluminijumske sisteme sa termičkim prekidom to znači vrlo dobru vrednost Psi od 0,036, a kod trostrukog zastakljivanja čak 0,031.

Inovativni distanceri SWISSPACER Ultimate
Inovativni distanceri SWISSPACER Ultimate

Sa nižim vrednostima Psi, vrednost Uv celokupnog sistema je, takođe, znatno poboljšana. Rene Knup: „Energetska efikasnost i održivost su veoma važni kriterijumi za nas u oblasti razvoja proizvoda. SWISSPACER distanceri pomažu našim sistemima da ispune najviše zahteve.“ Sam distancer takođe ima vrlo dobru stabilnost – u trendu sve većih formata zastakljenja i samim tim težih komponenata, ovo je aspekt koji se ne može zanemariti.

Inovativni sistem kliznih prozora za hladne regije

Sky-Frame takođe postavlja nove standarde u pogledu estetike i energetske efikasnosti u novoj varijanti 3 sistema „Plain“, koja je nedavno lansirana na tržište. Posebnost: klizni prozor klizi preko izuzetno uskog i gotovo nevidljivog podnog otvora. Prostor između nastavlja podnu oblogu, ojačavajući tako utisak tekućeg prelaska iznutra u spolja.

Trostruko zastakljeni elementi do 2,3 x 4 metra opremljeni su vrhunskim izolacionim materijalima – uključujući SWISSPACER Ultimate. Ovo osigurava konstantan termički prekid, a takođe omogućava upotrebu sistema „Plain 3“ u posebno hladnim regionima.

Elmar Rastner, šef marketinga i prodaje za Južnu Evropu i Severnu Ameriku u SWISSPACER-u, objašnjava: „Oduševljeni smo što Sky-Frame ponovo veruje u naše distancere koji su ugrađeni u ovom inovativnom sistemu i što smo u stanju da pomognemo u postizanju preciznosti i savršenstva do najsitnijih detalja. To je ono što nas svakodnevno pokreće kao lidera u tehnologiji.“


www.swisspacer.com

SWISSPACER
Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Sonnenwiesenstraße 15
8280 Kreuzlingen
Švajcarska
info@swisspacer.com
www.swisspacer.com