Ovaj prozor pruža bolji pogled, veći komfor i novi kutak u stanu

Moderna varijanta kibic-fenstera, predstavljena je na ovogodišnjoj Nedelji dizajna u Dubaiju.

Moderna varijanta kibic-fenstera, predstavljena je na ovogodišnjoj Nedelji dizajna u Dubaiju

Među mnoštvom kreativnih dizajnerskih rešenja, jedna od najzapaženijih bila je nova, modifikovana forma prozora, nazvana More sky. Argentinski arhitekta Aldana Ferrer Garcia, ispred prestižnog njujorškog instituta Pratt, predstavio je prozor koji je nastao kao eksperiment u cilju proširenja prostora u urbanim sredinama.

Postoji nekoliko različitih tipova postavki prozora

Postoji nekoliko različitih tipova postavki prozora. Od onih koji nude više pogleda na dole, preko onih koji vam omogućavaju da se nagnete i gledate ka nebu, pa sve do prozora u koji možete da sednete i da posmatrate ulicu.

Ideja vodilja za dizajniranje ovakvog prozora proistekla je iz želje da se u stanovima bez balkona omogući ugodniji život za stanare

Ideja vodilja za dizajniranje ovakvog prozora proistekla je iz želje da se u stanovima bez balkona omogući ugodniji život za stanare. Takođe, ova forma prozora omogućava povezivanje stana s okruženjem, piše Designboom.

Predstavljeni projekat namenjen je prvobitno za primenu u Bruklinu
Sednite u prozor i posmatrajte ulicu

Predstavljeni projekat namenjen je prvobitno za primenu u Bruklinu, kako prema propisima, tako i prema postojećim konstruktivnim sistemima. Naravno, ukoliko bude postojala potražnja, prozori će biti prilagođeni za upotrebu i u ostalim gradovima sveta.

Ovakva proširena struktura obezbeđuje dodatni, prošireni pogled na okruženje
Za one najhrabrije: lezite na prozor i posmatrajte nebo iznad sebe

Ovakva proširena struktura obezbeđuje dodatni, prošireni pogled na okruženje, ali može služiti i kao prostor za sunčanje, čitanje ili meditiranje.

Može služiti i kao prostor za sunčanje, čitanje ili meditiranje.

Za pogled ispred zgrade.

Sednite u prozor i posmatrajte ulicu

Pogledajte i kako je tekla ideja za razvijanje ovog proizvoda:

Izvor: gradnja.rs