Miloš Ivanišević iz kompanije Joviste o subvencijama za zamenu stolarije

Subvencije za zamenu stolarije aktuelna su u poslednje vreme aktuelna tema. Prema nahavama Ministarstva rudarstva i energetike, u junu će biti formirana Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, koja će biti ključna institucija za podršku građanima da povećaju energetsku efikasnost u svojim domovima, biće formirana u junu i omogućiće građanima subvenciju za zamenu stolarije.

O ovoj veoma važnoj temi, razgovarali smo i sa Milošem Ivaniševićem, marketing menadžerom u kompaniji Joviste d.o.o., a njegove odgovore na pitanja vam prenosimo u celosti.

Kako komentarišete najavu iz Uprave za energetsku efikasnost koja se odnosi na zamenu stolarije i podršku građanima za povećanje energetske efikasnosti od 50% ukupnog iznosa?

Komentar koji bi dao na ovu inicijativu od strane Uprave za energetsku efikasnost jeste izuzetno pozitivan. S obzirom na sveopšte stanje stolarije u našoj zemlji, raduje me ova inicijativa, jer će kao rezultat imati veće uštede energije pri grejanju zimi, odnosno hlađenju tokom letnjih meseci. Pogodnost je da će porodice imati kao rezultat zdraviji život unutar stambenih objekata.

 PVC stolarija
Foto: Joviste doo / PVC stolarija

Navodi se primer od 1500 eura za zamenu stolarije u stanu od 60 kvadratnih metara. Koliko je realan ovaj iznos?

Ovaj iznos jeste realan, tačnije po našoj kalkulaciji iznos bi se kretao između 1200 i 1500 eura u zavisnosti od broja otvora. Na visinu cene svakako pored vrste profila utiču i broj i vrsta stakala, dodatna oprema i sl.

Šta je vaša preporuka građanima i čitaocima našeg časopisa i portala www.prozorivrata.com?

Preporuka bi bila da, ako mogu, obavezno iskoriste priliku koja im se ukazala sa ovom izuzetnom inicijativom koju je pokrenula Uprava za energetsku efikasnost.

Na taj način, svaki građanin koji bude zamenio svoju staru stolariju sa novom, energetski efikasnom, stolarijom imaće priliku da iz prve ruke vidi višestruke koristi ove mere kao što su: izdatak za račun za utrošenu energiju biće niži od sadašnjih, prijatna i ujednačena temperatura u čitavom objektu, nema osećaja promaje, lako održavanje i dr.

stolarija
Foto: Joviste doo / PVC stolarija

Procena je da samo sa zamenom stare stolarije može da se uštedi na godišnjem nivou i do 30%. U kompaniji Joviste se već duži niz godina vodimo pravilom da svi naši prozorski sistemi budu energetski efikasni. Naša preporuka svim građanima je prozorski sistem Elite (Rehau Synego), sa troslojnim staklom punjenim argonom koji predstavlja ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta i koji samim tim obezbeđuje siguran i zdrav boravak u svakoj prostoriji.

www.pvcstolarija.eu

JOVISTE d.o.o.
Sarajevska 44/d, 24000 Subotica
T. +381 24 530 350
F. +381 24 530 350
M. +381 64 118 3320
E. office@joviste.rs
W. www.joviste.rs

Prethodni tekstANKETA na portalu www.prozorivrata.com: Koja stolarija po vašem mišljenju je energetski najefikasnija?
Sledeći tekstNagrada PKS za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2020. godinu