LG PuriCare za bezbrižno leto bez alergija

Leto je pravo vreme za odmore, avanture i putovanja u nove, neistražene krajeve. Mnogima će ovog leta najveći užitak biti udisanje čistog vazduha sa dalekih morskih plaža ili visokih planinskih vrhova. To je pravo osveženje od aerozagađenja, prašine i dosadnih alergija koje se javljaju sa toplijim vremenom, posebno ambrozije koja je hronični problem mnogim sugrađanima širom zemlje. Alergolozi procenjuju da će do 2050. godine praktično polovina stanovništva na planeti imati neki oblik alergije. Stručnjaci procenjuju da trećina ljudi u Srbiji pati od nekog oblika alergije, a prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, polenizacija i zagađenje u našoj zemlji su veoma visoki, što potvrđuju i mnoge evropske i svetske organizacije.

Postoji mnogo faktora koji na to utiču, a povišene temperature dodatno otežavaju situaciju, posebno u urbanim sredinama. Alergeni su veoma sitne čestice, poput polena koji je veličine 10-1000 mikrona, pa je teško otarasiti ih se, čak i ako zatvorite prozore, alergeni će pronaći put kako da vam zadaju muke i u zatvorenim prostorima.

To, ipak, ne znači da svake godine treba da čekate godišnji odmor da biste prodisali punim plućima na nekoj dalekoj destinaciji, jer kompanija LG ima jednostavno i praktično rešenje!

U pitanju je LG PuriCare, revolucionarni prečišćivač vazduha koji će doneti svežinu planina i mora u vaš dom i pomoći vam da se izborite sa brojnim alergenima koji vrebaju u vazduhu. Različiti lekovi i preparati mogu biti privremeno rešenje, ali samo sterilizacijom vazduha ćete se zaista rešiti neželjenih čestica u prostoriji u kojoj boravite. Ovalnog oblika i elegantnog dizajna, LG PuriCare se lako uklapa u svačiji enterijer. U zavisnosti od modela, može efikasno da pročišćava vazduh u površinama prostorija od 58m² do 91m², a zahvaljujući jedinstvenoj funkciji 360° prečišćen vazduh će brzo i ravnomerno ispuniti svaki ugao prostorije, nezavisno od mesta gde ga postavite. To će značajno olakšati život onima koji pate od alergija tokom leta održavajući vazduh najvišeg kvaliteta u zatvorenim prostorima.

prečišćivač vazduha
LG PuriCare, revolucionarni prečišćivač vazduha koji će doneti svežinu planina i mora u vaš dom

Ono što ove uređaje izdvaja od ostalih je izuzetno efikasna filtracija, kao i kontrola kvaliteta vazduha u prostoriji čak i kada niste fizički prisutni. Sveobuhvatno prečišćavanje vazduha možete ubrzati korišćenjem funkcije pojačivač čišćenja koja snažnim ventilatorom ubrzava raspodelu osveženog vazduha u prostoriji.

LG PuriCare efikasno eliminiše neželjene čestice u vazduhu koristeći višeslojne filtere tako da ukloni prašinu, mikročestice (do 1PM), štetne gasove, neprijatne mirisa kao i brojne bakterije i viruse, a posebno se preporučuje osobama koji imaju hroničan problem sa sezonskim alergijama, poput ambrozije. Primetićete da ćete lakše disati već pri prvom uključivanju uređaja. Napredniji modeli imaju i posebnu funkciju Baby Care – filtraciju koja posebno prečišćava vazduh sa podova gde se bebe i mala deca najviše kreću tako da roditelji mogu da budu bezbrižni kada je zdravlje mališana u pitanju.

Pametan displej može da obavesti korisnike o nivou zagađenosti vazduha u prostoriji koristeći različite boje na ekranu, a posebno možete da proverite prisustvo određenih vrsta čestica na koje ste potencijalno osetljivi. Za korisnike pametnih telefona, tu je i funkcija daljinskog upravljanja prečišćivačem preko aplikacije LG ThinQ tako da možete da podesite svoj prečišćivač na željeni režim rada ma gde se nalazili tako da vas uvek sačeka osvežena i sterilisana prostorija u kojoj možete disati punim plućima. Sve veća izloženost aerozagađivačima i alergenima je neminovna u spoljašnjem svetu, ali zato možemo uticati na kvalitet vazduha u svom domu.

Sa LG PuriCare nema više kijanja, bar dok ste u stanu!

Više informacija možete pronaći ovde.