Krovni prozori kao mali krovni balkoni

Inovativni krovni prozori su dizajn ideja poljske kompanije FAKRO i savremena alternativa krovnih prozora. Pretvaranjem krovnih prozora u male krovne balkone, omogućen je prolaz dovoljne količine svetlosti i svežeg vazduha u prostoriju.

Velike krovne prozore karakterišu prozorska krila koja stvaraju funkcionalnu krovnu terasu u potkrovlju. Ovaj novi proizvod ponovo otkriva tradicionalne svetlarnike, dajući ekološku notu proizvodima korišćenim pri renoviranju. Gornje prozorsko krilo se otvara nagore u kontinuitetu, dok se donje krilo izvlači napred i postavlja u vertikalni položaj, čime se omogućava slobodan pristup balkonu. Dovoljno je da napravite krovnu terasu na kosom krovu i time ste već preduzeli prve korake u provođenju više vremena napolju i užitku u toplini sunčevih zraka, osvežavajućeg povetarca ili predivnog pogleda.

Gornje prozorsko krilo otvora se naviše, pod uglom od 45 stepeni. Bočni prozorski držači su integrisani u donjem krilu i proširuju se prilikom otvaranja. Kada se donja krila zatvore, šine krovnih balkona se sakriju unutar prozora i postaju nevidljive duž čitave površine krova. One su skrivene ispod šava prozora, i samimi tim, nije poželjno uklanjanje prljavštine ili narušavanje estetskog izgleda krova.

Pogled sa krovnog prozora.271-Krovni-prozori-iznutra

Gornja i donja prozorska krila opremljena su sigurnim zastakljenim jedinicama: pločastim unutrašnjim oknima i ojačanim spoljnim oknima sa lakoodrživim slojem. Krovni prozori imaju sistem zaključavanja sa više tačaka, bez tradicionalnog sistema zaključavanja. Nakon okretanja ručice, krilo je zaključno sa obe strane prozorskog rama.

Velike dimenzije balkona i krovnih prozora dozvoljavaju nesmetani ulazak dovoljne količine prirodnog svetla u prostoriju. Najprimenljiviji dizajn krovnih prozora karakteriše automatski ulaz vazduha koji obezbeđuje optimalnu količinu svežeg vazduha u prostoriji i uštedu energije. Standardni krovni prozori su opremljeni savremenom izolacijom koja se sastoji od vune i vazduha koji se propušta treperenjem. Izolacioni sistem omogućava brzu i odgovarajuće provođenje toplote i vazduha oko prozora.

Krovni balkoni su udobni, funkcionalni i praktični dodaci, koji poboljšavaju moderan dizajn eksterijera i enterijera, povećavaju životni prostor i pomažu u uštedi energije u svakom domu. Mogu biti napravljeni od eko prijateljskih materijala, savršenih za izgradnju ugodnjeg i prijatnijeg zelenog života.

Denaro DOO je ovlašćeni distributer za Srbiju.