Najrealističniji svetlarnik ikada!

Ovaj fenomen koristi isti naučni proces koji „čini nebo plavim.“ To znači da boja i kvalitet dobijenog svetla savršeno odgovaraju sunčevoj svetlosti, što povećava mogućnost boljeg osvetljenja okruženja unutar mračnijeg dela zgrade, prostorije kuće ili čak i podzemnih prostorija.

Kompanija CoeLux

Kompanija CoeLux je osmislila novi tip svetlarnika koji efikasnije propušta sunčevu svetlost,a koji će biti po prvi put prikazan i prezentovan uživo ove godine u novembru.

Igra svetlosti i senki
Slika 2 – Igra svetlosti i senki

Uz pomoć ovg otkrića, podrumske prostorije će konačno oživeti, izgledaće vedrije i privlačnije.

Kada je reč o sunčevoj svetlosti, čini se da nebo više ne može da bude granica…

CoeLux koristi tradicionalne LED diode koje su regulisane na istu talasnu dužinu kao i Sunce. Takva reinterpretacija Sunca izaziva suptilne vibracije u atmosferi, koje se razlikuju u debljini i kompoziciji, u zavisnosti od mesta gde se nalazite na Zemljinoj kugli. Koristeći slojeve plastike debljine nekoliko milimetara, u kombinaciji sa nanočesticima, dobija se isti efekat i u prostorijama  unutar Vaše kuće.

Svetlarnik u punom sjaju!
Slika 3 – Svetlarnik u punom sjaju!

Profesor, Paolo Di Trapani, osnivač CoeLux-a, nije izneo nikakve podatke o tome kako ova nanotehnologija funkcioniše u praksi, ali impresivna lista stručnih publikacija, kao i mnogobrojne nagrade i izjave kupaca koji umeju da uživaju u komforu, a koje omogućavaju ovom otkriću da uživa u svojoj jedinstvenoj reklami.

Kao umetnik, Di Trapani je prosuđivao kvalitet svetlosti u odnosu na kvalitet senke koju ona stvara. „Objekti su osvetljeni direktnim izvorom svetlosti – Suncem, koje baca oštru senku. Međutim, te senke nisu crne ili sive, već plave – kao što je to u prirodi pod difuznim svetlom neba.“

Uprkos dinamičnoj prirodi svetlosti, različiti kvalitet svetlosti je stvoren zahvaljujući manipulaciji veličinom i položajem LED “hot spot” mesta (pozicija Sunca – 2 m širokog i okvira dužine 5m). Tropska područja imaju najveću “hot spot”. Debljina plastičnih slojeva, tanja su za nordijsku svetlost nego za ekvatorijalnu. Svetlost ne emituje nikakve UV štetne zrake, tako da Vas neće učiniti preplanulim, ali  zato će Vaš podrum ili suteren davati utisak kao da ste u solarijumu.