Zašto su roletne važne (i) za krovne prozore?

Postoje dve strane dobrog rešenja!

Komfor koji vam je potreban u vašem potkrovlju ne završava se samo kupovinom krovnog prozora.

Kao što i svaki fasadni prozor zahteva spoljašnje roletne za zaštitu od atmosferskih uticaja (vetra, kiše, grada, toplote), ali i zaštitu privatnosti, vrlo slična je situacija i sa krovnim prozorima.

U nekim situacijama čak i mnogo značajnija. Ovim roletnama možete prostoriju u potpunosti i zamračiti i na taj način uživati u intimi svog doma. Pored značajnih karakteristika kao što su zaštita od buke koja dolazi spolja, ali i zaštita od vremenskih neprilika, spoljašnje roletne omogućavaju visok stepen uštede energije zimi – poboljšanje izolacije do 27 odsto, ali i sigurnosti od eventualnih provala.

VELUX roletne za krovne prozore
Foto: VELUX, roletne za krovne prozore

Aluminijumske spoljašnje roletne u tamno-sivoj boji uklapaju se elegantno u ravan krov kada su spuštene. Obezbeđuju zaštitu tokom cele godine.

Kada je u pitanju zaštita od toplote, VELUX spoljna mrežica (tenda) rešava jedan od potencijalno najvećih problema u potkrovlju – prekomernu toplotu. Vrlo često to predstavlja osnovnu prepreku da se izabere život u potkrovlju. To je proizvod koji je neophodan svakom potkrovlju, jer smanjuje toplotu čak i do 73 odsto. U nekim situacijama to čak može da znači da vam u potkrovlju nije potrebna ni klima leti, što je nekada bilo potpuno nezamislivo.

Namenjena je svakoj prostoriji i montira se sa spoljašnje strane krovnog prozora, dok je rukovanje vrlo lako i jednostavno iz prostorije. Spoljna mrežica štiti tako staklo od zagrevanja, a samim tim smanjuje se i zračenje toplote u prostoriju, dok se pritom svetlost u velikoj meri propušta. Ove spoljne mrežice su zaista jedan od najfunkcionalnijih proizvoda namenjenih potkrovlju i kako je skraćenica za ovaj proizvod MHL, to znači Must Have in Loft – obavezan proizvod za svako potkrovlje!

VELUX roletne za krovne prozore
Foto: VELUX, roletne za krovne prozore

Isto tako, poznato je da je za miran, kvalitetan, udoban san, potrebno optimalno zamračenje. To najbolje znaju roditelji čiji se mališani sa prvim zracima Sunca bude, a to nekad ume da bude prilično rano, ako nema adekvatnog zatamnjenja.

VELUX siesta roletne su pravo rešenje za ove situacije. VELUX siesta roletne su savršeno rešenje za spavaće sobe ili bilo koju drugu prostoriju u potkrovlju gde je potrebno totalno zamračenje. Aluminijumske vođice omogućavaju zaustavljanje siesta roletne u bilo kom položaju. Unutrašnjost bočnih vođica je obojena u crno kako bi se osigurala potpuna blokada svetlosti. Siesta roletne postoje u više od 20 boja i desena, a posebne su i kolekcije za decu ili one koji se tako mladim osećaju, a to su Disney kolekcija i STAR WARS kolekcija.

VELUX - Siesta roletne, STAR WARS dečija kolekcija
Foto: VELUX – Siesta roletne, STAR WARS dečija kolekcija
VELUX - Siesta roletne, kolekcija za decu
Foto: VELUX – Siesta roletne, kolekcija za decu
VELUX - Siesta roletne, kolekcija za dečije sobe
Foto: VELUX – Siesta roletne, kolekcija za dečije sobe

Kao što sa posebnom pažnjom biramo zavese za fasadne prozore koje nam ulepšavaju dnevne boravke, ista je situacija i sa roletnama za VELUX krovne prozore koje mogu da se pronađu u više od 100 boja i desena, a njihova funkcija je i da ublaže dolazeću svetlost i naprave unutrašnju klimu još mekšom i prijatnijom za boravak. Plisirane i rimske roletne ukrasiće svaki prostor.

Istražite beskonačan potencijal tkanina i bićete inspirisani mekim, stilskim, efektima koji čine ove kolekcije prefinjenim i originalnim. Zahvaljujući specifičnom dizajnu rimskih roletni, možete veoma lako da promenite platno za svega nekoliko minuta. Samo izaberite vama omiljen dezen.

VELUX komarnik za krovne prozore
Foto: VELUX, komarnik za krovne prozore

Posebno koristan proizvod za one koji žele da se zaštite od insekata jeste komarnik koji postoji specijalno dizajniran i za krovne prozore i obezbeđuje potpunu zaštitu od ovih „neželjenih“ posetilaca i tako podiže vaš komfor na još viši nivo. Ugrađuje se sa unutrašnje strane na zid ili na unutrašnju oblogu oko VELUX krovnog prozora ili bilo kog drugog prozora. S obzirom da se ne ugrađuje na sam prozor, VELUX komarnik je jedini proizvod koji se može ugraditi i na drugim prozorima. Kada ne koristite komarnik, možete ga smestiti u mat aluminijumski okvir koji će ga u potpunosti maskirati. Na taj način je mrežica sakrivena u kućištu i ne ometa pogled kroz prozor.

Veoma je važno da, kada je komarnik spušten, prozor se otvara do ivice zida i unutrašnje obloge, što je sasvim dovoljno za ventilaciju. Takođe, u gornjem delu svih modela VELUX krovnih prozora, nalazi se ventilacioni preklop ili ventilacioni otvor koji omogućava provetravanje i kada je prozor zatvoren, bez obzira na spoljašnje uslove.

VELUX komarnik za krovne prozore
Foto: VELUX, komarnik za krovne prozore

Upravljanje komarnikom je jednostavno i možete ga podešavati iz prostorije, ručno, a takođe možete ga veoma lako i održavati, brisanjem vlažnom krpom. Ono što je jako važno, jeste to da se VELUX komarnik može koristiti u kombinaciji sa svim tipovima VELUX unutrašnjih i spoljašnjih roletni.

Razmotrite svoje potrebe i potencijalne izazove i situacije s kojima se suočavate u svom potkrovlju, a VELUX je obezbedio rešenje za svaki izazov na koji možete da naiđete, jer je Svetao (i udoban) život pod vašim krovom, VELUX misija.


www.velux.rs
VELUX Srbija d.o.o.
dr Ive Popovića Đanija 3, 11040 Beograd
T. +381 11 20 57 500
F. +381 11 20 57 509
office-srbija@velux.com
www.velux.rs