VITRUM 2019 – Smotra najboljih u svetu stakla

U Milanu je nedavno završen 21. Sajam mašina i opreme za obradu stakla VITRUM 2019, rekordan po broju izlagača i posetilaca, prema rečima organizatora. Pored izlaganja najnovijih mašina i opreme, održani su i brojni seminari, radionice, B2B sastanci i prateći programi koji su ovu manifestaciju učinili pravim mestom za razmenu iskustava i upoznavanje sa inovacijama u okviru staklarske industrije.

ESTE TEAM d.o.o. je i ove godine na VITRUM-u učestvovao u sajamskim aktivnostima svojih dobavljača.

Vođena konceptom AUTOMACTION, kompanija INTERMAC je svoj nastup na ovogodišnjem izdanju VITRUM-a definisala sloganom „Budućnost je već sa nama“.

I zaista, kao kompanija koja je posvećena kreiranju proizvodnih procesa budućnosti, INTERMAC je prikazao sve prednosti integrisanja tehnologije i ROS robotizovanih sistema, čime se postižu smanjene dimenzije, veća fleksibilnost, optimizacija ciklusa proizvodnje, a samim tim i veća efikasnost i rentabilnost.

Koncept AUTOMACTION razvija i pospešuje vezu između ljudi i robota, u šta su posetioci sajma mogli da se uvere posmatrajući rad CNC obradnog centra MASTER 33.3 u kombinaciji sa robotom koji omogućava prilagođavanje mašine specifičnim potrebama kupca i doprinosi njenoj modularnosti i fleksibilnosti.

Na štandu INTERMAC-a predstavljena je još i rezna linija GENIUS COMBY PLUS R-A37 sa šatl sistemom Swift. Ova rezna linija predstavlja idealno rešenje za klijente koji žele da postignu maksimalnu produktivnost sa minimalnim dimenzijama mašine, uz smanjeno vreme izrade i veliku preciznost rezanja. Zajedno sa MOVETRO tehnologijom za opsluživanje i skladištenje stakla – šatl sistemom Swift, ova linija je savršeno rešenje za skladištenje i rukovanje komadima stakla na veoma malom prostoru.

ADELIO LATTUADA novi model vertikalne brusilice TLR 11 AV C PC
Foto: ESTE TEAM d.o.o. / ADELIO LATTUADA novi model vertikalne brusilice TLR 11 AV C PC

INTERMAC je u okviru VITRUM-a, takođe prikazao novi sistem za izradu zaobljenih ivica patentiran od strane INTERMAC-a za mašine za dvostrano brušenje i poliranje stakla BUSETTI Serie F.

Na štandu proizvođača ADELIO LATTUADA predstavljen je novi model vertikalne brusilice TLR 11 AV C PC. Ova mašina za brušenje stakla pod promenljivim uglom od 0 do 45°sa računarskim upravljanjem i operacijom poliranja koja se vrši tečnim cerijumom, projektovana je u skladu sa tehnologijom „cyberAL“. Modeli serije TLR namenjeni su velikim proizvođačima koji se bave masovnom proizvodnjom i obradom stakala velike debljine, a poput svih ostalih modela kompanije ADELIO LATTUADA, ove mašine se mogu personalizovati da bi se u potpunosti zadovoljili zahtevi kupca.

Na štandu su bile izložene još i linija sa dve brusilice u kombinaciji sa robotom, vertikalna fazetirka, dvoglava bušilica za staklo, kao i perilice. ADELIO LATTUADA nastavlja svoj trend u izradi visokokvalitetnih mašina za obradu stakla.

PUJOL 100 koji služi za laminaranje velikih serija stakala
Foto: ESTE TEAM d.o.o. / PUJOL 100 koji služi za laminaranje velikih serija stakala

HORNOS INDUSTRIALES PUJOL iz Španije i ove godine je potvrdio svoju vodeću poziciju izlaganjem sistema PUJOL 100 koji služi za laminiranje velikih serija stakala, a može da koristi kako EVA, tako i PVB folije, što je velika prednost sa aspekta fleksibilnosti. Takođe su bile izložene i EVALAM folije za laminiranje, transparentne i u boji, kao i Lam Pro Duo Top – horizontalna laminirnica manjeg kapaciteta.

ESTE TEAM d.o.o. svojim klijentima nudi kompletnu saradnju, počev od konsultantskih usluga pri nabavci mašina, opreme i alata za obradu stakla, AL&PVC-a, meta- la i kamena, pa sve do servisnih usluga u post-prodajnoj fazi koje predstavljaju ključ uspeha kod klijenata. Vizija kompanije jeste da zajedno sa svojim klijentima tržištu Jugoistočne Evrope predstavi vrhunsku svetsku tehnologiju, čime će se podići standardi kvaliteta i estetike finalnih proizvoda od ovih materijala koji su u sve većoj primeni u svakodnevnom životu. To se postiže stalnim ulaganjem u tehnološka znanja osoblja, inoviranjem radnih procesa, još bližom saradnjom sa klijentima.

Prodajni program obuhvata mašine vodećih svetskih proizvođača:

 • INTERMAC mašine za obradu stakla, kamena i metala
 • EMMEGI mašine za obradu AL&PVC-a
 • TEKNA mašine za obradu profila i panela od različitih materijala
 • CASADEI INDUSTRIA mašine za obradu panela od različitih materijala
 • PUJOL peći i EVA folije za laminiranje stakla
 • ADELIO LATTUADA vertikalne brusilice i fazetirke
 • CEFLA emajliranje, sito štampa, digitalni printeri
 • SCV SYSTEM perilice, peskirnice, oprema za izo staklo
 • MOVETRO sistemi za utovar i skladištenje stakla
 • DELTAMAX AUTOMAZIONE kontrola kvaliteta
 • DIAMUT dijamantski alati za obradu stakla i kamena
 • MCD BETTER alati za obradu AL&PVC

ESTE TEAM d.o.o.

ESTE TEAM d.o.o.
Džona Kenedija 20
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 2601 774
T. +381 11 3196 764
M. +381 63 340 396
E. office@esteteam.net
W. www.esteteam.net