glasstec 2016 je obeležen sa pregršt bitnih trenutaka

Dobro raspoloženje i povoljna investiciona klima

Nakon ove nedelje uz prethodne dve godine sektor staklarstva napreduje veoma brzo i pozitivno, dokazujući svoju mogućnost razvijanja i inovacije. 1235 izlagača iz preko 52 zemlje su dočekali preko 40200 posetilaca iz više od 100 zemalja tokom 4 dana koliko j etrajao sajam.

glasstec 2016 je i ovog puta prikazao impresivnu poziciju na svetskom tržištu, kao vodeći sajam staklarstva. Eksperti mehanike i inžinjerstva, proizvodnji i obrade stakla, arhitekture, građevinarstva, stručnjaci koji se bave fasadama, prozorima i vratima, solarnim sistemima itd. su bili veoma zadovoljni svojim učešćem na ovom sajmu. Izlagači su se jednoglasno složili oko činjenice da je sajam pružio mogućnost za sklapanje velikog broja poslovnih saradnji, razvijanju zajedničkih projekata kao i upoznavanje obećavajućih kontakata sa očekivanjima za razvijanje saradnje.

Foto: glasstec
Foto: glasstec

“Bez ikakve sumnje glasstec jeste, i ostaće, najvažniji događaj za industriju stakla i mašine. To je potvrđeno i činjenicom da je sajamu prisustvovao velik broj kvalitetnih inostranih posetilaca. Ovakvu poziciju i dalje treba unapređivati. „ govori Dr. Bernd-Holger Zippe, predsednik odbora VDMA’s Glass Technology foruma i predsednik glasstec Advisory Board organizacije.

Što se tiče posetilaca, kvalitet ovog sajma je podržan i činjenicom da je prisustvovao velik broj visoko rankiranih ljudi iz struke i poslovnog sveta. Više od polovine posetilaca je na visokim pozicijama u svojim kompanijama. Čak, šta više, preko 40% posetilaca je došlo sa namerom za pronalaženje projekata za investiranje.

Sumirajući utiske, Joachim Schäfer, Managing Director u Messe Düsseldorf, je rekao: “Sektor stakla je još jednom pokazao svoju raznolikost i performanse u Dizeldorfu. Mogli smo da vidimo sve inovacije u industriji u devet izlagačkih hala koje nam pokazuju put u svetliju budućnost.“

Specijalna prezentacija glass technology live: inspiriše i postavlja nove standarde

Specijalna prezentacija glass technology live (gtl) u hali 11, koja je organizovana od strane Prof. Stefan Behling, Senior Executive Partner u kompaniji Foster & Partners iz Londona, i IBK 2 tima iz univerziteta u Štutgardu, poslužila je za centralno okupljanje stručnjaka ove industrije. Kao centar inovacija, ova prezentacija je najvažniji predstavnik industrije. Pod nazivom “Future – Glass – Performance” ova izložba je prikazala stakla slobodne forma, ultra tanke debljine, velike čvrstoće i inovacije. Vrhunac prezentacije je predstavljanje stakla koje se prilagođava u odnosu na spoljašnje svetlosne uslove, kao što je elektro-hromno staklo, ili interaktivno staklo koje ima mogućnost prikazivanja informacija, head-up staklo za displeje i pametne kuće, kao i interaktivno staklo za sportski pod. U strukturalnom segmentu, prikazano je staklo dugačko 9 metara, a visoko 4 metra, koje je zaustavljalo sve poglede posetilaca.

Tako da, ne samo da je ova izložba poslužila kao inspiracija arhitektama i dizajnerima za nove projekte, već je i prikazala nove mogućnosti upotrebe stakla u budućnosti.

Line up konferencije sa fokusom na bitne teme

Sadržaj tri konferencije “Funkcionalnost susreće staklo”, “Transparentnost u izgradnji” i “ Internacionalni kongres arhitekture”, imao je za cilj da upozna delegaciju kako sa aktuelnim sadržajem tako i sa internacionalnim govornicima iz struke. I tada su, kao i dan ranije, stručnjaci iz oblasti proizvodnje, imali prilike da se upoznaju na dvodnevnoj konferenciji pod nazivom “Funkcionalnost susreće staklo”. U svom prvom izdanju, ovaj sajam je uspeo da okupi internacionalnu zajednicu iz sveta stakla koja broji 120 učesnika iz 22 zemlje. Naučna konferencija “Transparentnost u izgradnji” privukla je 210 učesnika iz 25 zemalja u Dizeldorf, gde je bačeno novo svetlo na poslednje inovacije iz sfere strukturnog stakla kroz, čak 70 predavanja na ovu temu. Na kraju, Internacionalni kongres arhitekture, uspešno je zatvoren, u društvu 200 delegata i uz uzbudljiv govor koji je održao Britanska zvezda u svetu arhitekture, Ian Riči.

Sledeći ovakav sajam biće održan za dve godine, od 23. do 26. oktobra, takođe u Dizeldorfu.

Glasstec 2016 press kontakt
Daniel Krauss
Tel. +49(0)211 4560-598
Email: kraussd@messe-duesseldorf.de
Brigitte Küppers
Tel. +49(0)211 4560-929
kueppersb@messe-duesseldorf.de