Seminar ugradnje stolarije na engleskom – ift Rosenheim

Uspešno obavljena obuka dvadeset eksperata iz 9 zemalja

17. i 18. jula dvodnevni seminar „Installation of windows and front doors“ je održan u Rosenheimu po prvi put na engleskom jeziku. 20 učesnika iz 9 različitih zemalja naučili su osnovne kriterijume za profesionalno planiranje i izvedbu ugradnje stolarije.

Moderna konstrukcija prozora nudi optimalnu termičku, solarnu i zvučnu zaštitu kao i visok stepen bezbednosti i funkcionalnosti. Međutim, ovi kvaliteti u svojoj punoj snazi mogu biti postignuti jedino ako je ugradnja izvedena profesionalno. U suprotnom slučaju, strukturna oštećenja, reklamacije i uz to finansijski gubitci kao i loša reklama brenda proizvođača stolarije i izvođača radova ostaju kao referenca nekvaliteta. Tako da, zaista, kompanijama jesu potrebni kvalifikovani i obučeni radnici.

Seminar ugradnje stolarije na engleskom - ift Rosenheim
Seminar ugradnje stolarije na engleskom – ift Rosenheim
Seminar ugradnje stolarije na engleskom - ift Rosenheim
Seminar ugradnje stolarije na engleskom – ift Rosenheim

Dvodnevni seminar „Installation of windows and front doors“ na engleskom jeziku omogućio je obuku za profesionalno planiranje i izvođenje pripreme, ugradnje i završnih radova postavke prozora. Sve teme su detaljno objašnjene u engleskom vodiču za instalaciju (English installation Guide).

Teorijski sadržaj seminara je zavisio od vežbi u kojima su učesnici mogli da primene novo znanje. Praktični deo se održao u ift labaratoriji. Učesnici su mogli da iskuse procese ugradnje i zaptivanja prozora. Testni prozor, sklopljen u toku seminara od strane učesnika, je bio i testiran u labaratoriji na vazduhopropusnost i na otpor od jakih padavina. Greške u procesu sastavljanja su bile očigledne, zato što je voda pronašla svoj put sa spoljne strane prozora ka unutrašnjoj u više tačaka. Nakon ove obuke polaznici će imate odgovarajuće veštine i znanja za izbegavanje ovakvih grešaka.

ift Rosenheim
Theodor-Gietl-Straße 7-9, 83026 Rosenheim, Germany
T +49 (08031) 261 0
F +49 (08031) 261 290
info@ift-rosenheim.de
www.ift-rosenheim.de