Čišćenje i održavanje ASD EXTERIOR ploča

Zatvorena i neporozna površina ASD EXTERIOR materijala trpi akumulaciju prljavštine, zahvaljujući čemu proizvod ostaje gladak i lak za čišćenje. Površina ASD EXTERIOR materijala ne zahteva specijalne procedure čišćenja. Sva prljavština koja se nakuplja zbog testerisanja i montaže i uobičajenog taloženja zagađenja iz vazduha može jednostavno da se ukloni pomoću običnog neabrazivnog organskog sredstva za čišćenje bez rastvarača koje se nanosi papirnim ubrusom, sunđerom ili mekom krpom.

Preporučujemo da se ploče dobro isperu od preostalog deterdženta, a zatim da se dobro osuše kako bi se izbegli tragovi. Izbegavajte prekomerno trljanje i pritiskanje, kao i korišćenje sredstava koja mogu da ostave tragove abrazije i ogrebotine. Uklonite sve strane materije koje mogu da oštete površinu ploča tokom skladištenja i ugradnje, kao što su za bušenje i mašinska ulja, masti i ostaci lepka. Navedene vrste stranih materijala obavezno treba odmah da se uklone bez tragova na pločama.

Foto: JAF Frischeis / Kompakt ploče za eksterijer
Foto: JAF Frischeis / Kompakt ploče za eksterijer

Sredstva za čišćenje i/ili jedinjena na bazi kiselih ili alkalnih supstanci kao što sredstva za čišćenje staklokeramičkih ploča, hlorni izbeljivač, pojedina sredstva za čišćenje radne površine, sredstva za uklanjanje kamenca, pojedina sredstva za dezinfekciju, sredstva za uklanjanje rđe, sredstva za čišćenje metala, sredstva za čišćenje pločica i kade, sredstva za čišćenje rerne, sredstva za čišćenje WC šolje i sredstva za poliranje nameštaja mogu da oštete, izgrebu, isflekaju i trajno obezboje dekorativnu površinu ploča. U slučaju prosipanja ili prskanja nekog od navedenih sredstava za čišćenje, obavezno odmah isperite sa površine laminata. ASD EXTERIOR može da se pere pod pritiskom toplom ili hladnom vodom, pod uslovom da temperatura vode ne prelaze 80°C (176°C). Pored toga, ako se pere pod pritiskom, najmanja udaljenost između raspšivača i ploče obavezno treba da bude 20 cm (7,8740
in).

Napomena:
Hlor može da ošteti dekorativne površine ASD EXTERIOR materijala i zato treba imati to na umu kada se ploče postavljaju u blizini bazena.

ASD EXTERIOR
Foto: JAF Frischeis / Čišćenje i održavanje ASD EXTERIOR ploča

Uklanjanje grafita

ASD EXTERIOR materijal je po prirodi otporan na hemikalije i sprečava prodiranje sprejeva, mastila, emulzija, karmina i pastelnih farbi u dekorativni sloj. Zahvaljujući tome ASD EXTERIOR ne zahteva nikakav tretman protiv grafita. Obratite se stručnjacima iz kompanije J.u.A. Frischeis d.o.o. ako su površine ploča prekrivene grafitima i/ili za dodatne informacije o ukljanjanju grafita sa ploča.

jaf frischeis logo

JAF d.o.o. Nova Pazova

Prodajni centar
Industrijska zona, Vojački put bb,
22330 Nova Pazova
T: +381 22 328 125

Showroom
Poslovni centar GTC Green Heart,
Bul. Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd

info@jaf.rs
www.jaf.rs

Prethodni tekstUniverzalni dizajn sa posebnim osvrtom na fasadne prozore i vrata
Sledeći tekstuni_one drvo-aluminijum prozori i vrata (VIDEO)