ALUPROF MB-79N najnoviji sistem vrata i prozora

ALUPROF je uveo novi proizvod u svoj portfolio. Sistem prozora MB-79N, najsavremenije rešenje za elemente spoljne arhitekture tamo gde su neophodni najbolji mogući parametri termalne i zvučne izolacije, novi je predstavnik izuzetno popularnog sistema MB-70 ove kompanije. Biće dostupan počev od januara 2021. godine.*

Ekonomski isplativ proizvod u novom, najmodernijem izdanju

MB-79N može da se koristi u mnogo različitih struktura, uključujući fiksne, okretne, nagibne i podizno-klizne prozore, spoljašnja vrata u jednokrilnoj i dvokrilnoj verziji, kao i rešenja tipa „izloga“ sa vratima.

Viktor Stojanoski, regionalni menadžer iz kompanije ALUPROF S.A., ukratko objašnjava:
„Sigurni smo da će u najkraćem roku naš novi proizvod probuditi interesovanje i steći poverenje kako naših klijenata, tako i građevinskih preduzeća. Svako kome treba sistem prozora i vrata sa vrhunskim odnosom visokog kvaliteta i optimalne cene prepoznaće odlične karakteristike sistema MB-79N kompanije ALUPROF. Dostupan je u istom cenovnom rangu kao i naš sistem MB-70HI.”

Parametri strukture i izolacije

Prozorski profili MB-79N su ugradne dubine 79 mm, a profili za vrata i prozorske i vratne okvire su 70 mm. Kao i mnogi drugi ALUPROF sistemi, moguće je napraviti prozore gde je okvir u ravni sa spoljašnjom površinom. Kod vrata se takođe može postići ovaj efekat s unutrašnje strane. Oblik profila omogućava da se gradi izdržljiva struktura manje debljine, i to bez odricanja od odlične kinematike.

MB-79N SI nudi najbolju termalnu izolaciju / foto: ALUPROF
MB-79N SI nudi najbolju termalnu izolaciju / foto: ALUPROF

Sistem je razvijen da bude u skladu s najnovijim tehničkim uslovima koji se koriste počev od 1. 1. 2021. godine, tj. Uw za prozore do 0,9 W/(m2K) i za spoljašnja vrata UD do
1,3 W/(m2K). Profili su opremljeni najsavremenijom tehnologijom kad je reč o termalnim umecima, čime se omogućava proizvodnja struktura odlične toplotne izolacije gde je vrednost termalne performanse Uf od 0,83 W/(m2K).

Varijante i kompatibilnost

ALUPROF MB-79N je dostupan u tri varijante, koje se razlikuju po nivou izolacije. MB-79N E je najpovoljnije rešenje, koje odlikuje jednokomponentna središnja zaptivka. MB-79N ST odlikuje dvokomponentna zaptivka, dok je MB-79N SI, koji nudi najbolju termalnu izolaciju, zasnovan na profilu s namenskim izolacionim umecima u zoni termičkog prekida i dvokomponentnom središnjom zaptivkom.

Osim toga, rešenje je kompatibilno sa dva ALUPROF sistema, MB-86 i MB-104 Passive, koji su dobro poznati i cenjeni od strane naših klijenata. To znači da se mogu koristiti ista dodatna oprema i zaptivke, a takođe se mogu koristiti i najpopularniji sistemi zaključavanja u više tačaka poznatih kompanija, uključujući i najnovije spojnice, tzv. AluPilot koji proizvodi kompanija Winkhaus (jedini smo s ovom ponudom u Poljskoj). Ovo smanjuje broj delova i pojednostavljuje sklapanje, čime se omogućava skraćivanje procesa proizvodnje prozora za oko deset minuta, što se može preračunati u uštedu od nekoliko procenata realnog vremena.

Kompatibilnost sistema se odnosi i na proces proizvodnje MB-79N, koji zahteva korišćenje mnogih alata koji se koriste i za MB-86, uključujući i isti probojac, na primer.

Veliki izbor profila, naročito kad je reč o okvirima i poprečnim komponentama, znači da se poput MB-86 može koristiti i MB-79N da bi se stvarale razne vrste struktura koje se mogu po izgledu prilagođavati da odgovaraju potrebama klijenata i planovima arhitekata.

*Sistem vrata MB-79N biće u prodaji od aprila 2021. godine

ALUPROF

Više informacija o Aluprof ponudi:

Viktor Stojanoski
Regional manager
Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, N.Macedonia, Montenegro, Kosovo, Albania
T. +389 702 135 63
vstojanoski@aluprof.eu
www.aluprof.eu

Prethodni tekstPremazi, tehnike i tehnologije stakla u službi energetske efikasnosti
Sledeći tekstOdgovor na najviše zahteve energetski – pasivnih objekata