Zašto da izaberete drvo-aluminijum stolariju?

U poslednje vreme pored tradicionalne čamovine, hrastovine i belog bora koriste se i trešnja, javor, kruška, jasen, vrste drveta koje se do skora nisu koristile za stolariju. Proces propadanja drveta počinje usled sunčeve svetlosti, tada dolazi do pucanja i ekstremnog širenja pora, sledeća nepovoljna faza je dodir tako ogoljenih drvenih površina sa vodom i vlagom iz vazduha i na kraju mraz koji vlažne površine zamrzava.

Sve ove nedostatke otklanjamo ALUMINIJUMSKOM oblogom. Tom prilikom aluminijum štiti
drvo od atmosferskih uticaja tako da drvo ostaje netaknuto kao prvog dana montaže. Vezu između ova dva elementa različitih dilatacionih svojstava čine PVC noseće spojnice koje spajaju ova dva elementa, ali ne prenose međusobna naprezanja već u cilju razlike u širenju i skupljanju materijala, aluminujum klizi po spojnicama nezavisno od promena na drvetu. Na kraju aluminijum se može bojiti u bezbroj varijanti plastifikacijom ili u neku od eloksiranih varijanti.

Stolarija drvo-aluminijum
Stolarija drvo-aluminijum / foto: Unidas d.o.o.

Kvalitetno zaptivanje između krila i štoka obezbeđeno je sa sistemom zaptivanja od kojih je jedan zvučni. Trajno i kvalitetno rukovanje stolarije je obezbeđeno najkvalitetnijim okovima poznatih svetskih proizvođača.

Stakla se izrađuju u raznim kombinacijama, termopan sa dva stakla 4+16+4, termopan sa tri stakla 4+16+4+16+4 , termopan sa stop-sol staklom, niskoemisiono (LOW-E), peskirano, pamplex ili neka druga kombinacija. Karakteristike prozora se redovno kontrolišu u IMS Institutu za ispitivanje materijala Beograd.

Proizvodi firme „UNIDAS” usklađeni su sa evropskim i drugim međunarodnim standardima,
Proizvodi firme „UNIDAS” usklađeni su sa evropskim i drugim međunarodnim standardima,

Unidas

UNIDAS d.o.o.
Đuje i Dragoljuba 1b, 11090 Beograd
T. +381 11 233 4699
T. +381 11 232 2888
M. +381 63 327 146
office@unidas.biz
www.unidas.co.rs

Prethodni tekstReč stručnjaka: Inteligentne tehnologije čine život jednostavnijim
Sledeći tekstSavršena kombinacija drvo-aluminijum u harmoniji