Drveni enterijer orijentalnog kluba

Elementi koji su bliski prirodi uvek teže da stvore toplu i ugodnu atmosferu svim osobama koje borave u prostoru uređenim materijalima od drveta. Izgrađen u potpunosti od drveta, unutrašnjost kluba smeštenog u Kini, prikazuje jedinstveni bezvremenski karakter. Upotrebom ovog materijala, stvara se prosta paleta boja, koja uz crno – beli nameštaj daje savrmeni izgled elegantnoj prostornoj unutrašnjosti i stvara privlačnu atmosferu unutar kluba.

Klub kao poziv na druženje

Količina svetlosti takođe igra bitnu ulogu u u spostavljanju unutrašnje atmosfere. Jedinstvo prostora je stvoreno zahvaljujući spoju drvenih zidova sa plafonom. Stvoreni su različiti otvori u zidovima za prikazivanje unutrašnjih elemenata i dekoracije.

Drveni enterijer kineskog kluba
Slika 2 – Drveni enterijer kineskog kluba

Koncept dizajna

Inspiracija je potekla od orijentalne kulture i dizajna. Kombinacija dvosmerne kulture, odnosno, orijentalne filozofije i kulture, kao i moderna interpretacija, u potpunosti prikazuju obožavanje prostora, što stvara osećaj iskrenosti i intimnosti.

Detalj kluba
Slika 3 – Detalj kluba

Zidovi se spuštaju od plafona do poda u lejerima – slojevima koji celokupnu drvenu strukturu čini bogatijom. Poigravanjem drvenih letvi, prostor probija sve granice konvencionalnosti, stvaraju se senke. Za pod, zid ili tavanicu u prostorijama vaše kuće drvo je pravi izbor.

Sa drvetom se ne može pogrešiti. Danas postoje različite drvene građe koja odlično izgleda u enterijerima, unosi toplinu  i vrlo lepo se uklapa sa drugim modernim materijalima.

Orijentani klub u Kini
Slika 4 – Orijentani klub u Kini

Istrajnost kineskog tradicionalnog građevinarstva i arhitekture ulazi sve više u moderan dizajn prostora. U Kini je potekla tradicija drvene gradnje koja je kasnije prihvaćena po celoj Jugoistočnoj Aziji i Japanu. Taj jedinstveni oblik arhitekture snažno je uticao na istoriju arhitekture, zbog čega je zaštićn kao UNESCO-va nematerijalna svetska baština.

Prethodni tekstBravarija kao likovni izraz – Veoma bitan elemenat arhitekture
Sledeći tekst“Lepa kvaka” i gvozdena vrata otvara