Vitraž staklo za plafone prostorija u kojima češće boravite

Prilikom kreiranja ove skulpture, dizajneri su bili inspirisani kreativnosšću umetnika ideološke zajednice. Glavna karakteristika ugradnje leži u kontrastu koji stvara sjajan multi – koloran dizajn sa kantri stilom eko enterijera.

Dizajneri ne menjaju samo izgled pojedinih elemenata u enterijeru sobe, već menjaju i njihovu funkciju. Abstraktna šara je blago spojena sa prozorom koji je asfaltiran u mozaiku od obojenog stakla i raznih tekstila. Ovaj komad enterijera je u suprotnosti sa mirnim i tihim kantri stilom. Ono izaziva oduševljenje i stvarajući potpuno drugačiju atmosferu u sobi. Plafon postavlja celoukupno raspoloženje u sobi. Da bi se održao efekat eksplozivne radosti i emocija u sivom i dosadnom okruženju, dizajneri su kreirali nameštaj i enterijer koji podseća na vesele dane.

Vitraž - umetnička skulpturaJona Friman i Džastin Love sarađuju od 2007. godine. Njihova dela su posebna po svojoj organskoj kombinaciji istorije i fikcije, mešanja različitih kultura i stilova, integracije starog i novog. Skulpture, umetničke instalacije i kolaži odražavaju naš moderan život u svoj svojoj originalnosti i protivrečnosti. Radovi umetnika uključuju teme hipetrofičnog urbanizma, psihodelije, manje popularnih nauka i ideja zasnovanih utopijom.

Koji je luksuz domova koji pripadaju renesansnom periodu?

Odgovor na ovo pitanje leži u vitražu. On je verovatno jedini detalj koji je i danas, u širokoj upotrebi u savremenom dizajnu.

Drevna prilagodljivost modernom dizajnu

Običaj pravljenja prozora od obojenih komada stakla pojavio pre više od hiljadu godina. Za vreme renesanse, ova umetnost je dostigla vrhunac i postepeno je postala kategorija pod nazivom „dobri stari klasik“. Dizajneri i dalje koriste vitraž pri kreiranju bogatog i luksuznog stila u modernim domovima. Vitraž se koristi u prozorima i lusterima. Takođe, kao dekor na vratima, ili komad nameštaja čime se uvodi izgled starih dana i nekadašnjeg vremena u unutrašnjost sobe.

Luksuzni detalj

Možda se čini da se vitraž može koristiti samo kod luksuznog stanovanja. Međutim, sve zavisi od načina na koji se on prezentuje. Zapravo, vitraž može postati deo luksuza, ali i deo veoma skromnog i jednostavnog enterijera. Na primer, vitraž može biti smešten na prozoru velike sale za prijem gostiju. Ili pak, može biti mali luster u manjoj trpezariji napravljen u boemskom stilu.

Vitraž i luksuz Vitraž kao deo dekora

Vitraž se smatra prilično skupim kao deo dekora. U stvari, cena zavisi od materijala koji se koristi za spajanje staklenih kockica. Koriste se različite vrste supstanci. Najskuplja varijanta je kada se ivice staklenih delova tope i spajaju. Različiti materijali poput metalnih folija se takođe mogu koristiti. Tada, vitraž na staklu prozora ili luster koštaju i do nekoliko puta jeftinije.

Prethodni tekstProzori za frajlice – Kibicfensteri današnjice
Sledeći tekstIzmenjena direktiva o energetskim karakteristikama zgrada