Uštedite sa Unidas prozorima

U skladu sa evropskim direktivama i odredbama, zakonodavstvo Republike Srbije donelo je Pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada („Službeni glasnik RS“ 61/2011). Pravilnikom se bliže propisuju energetska svojstva i način izračunavanja toplotnih svojstava objekata, kao i energetski zahtevi za nove i postojeće objekte.

Ovim pravilnikom se propisuju uslovi, sadržina i način izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada – Energetski pasoš.

Energetski pasoš je dokument koji sadrži obračunate vrednosti potrošnje energije u okviru određene kategorije zgrada, energetski razred i preporuke za poboljšanje energetskih svojstava iste. Pasoš moraju imati sve nove zgrade, kao i postojeće zgrade koje se rekonstruišu, adaptiraju, saniraju ili energetski saniraju, osim zgrada koje su pravilnikom izuzete od obaveze energetske sertifikacije. Postoji osam energetskih razreda od A+ do G. Energetski pasoš se prilaže uz zahtev za izdavanje upotrebne dozvole.

Po novom pravilniku, kada su u pitanju prozori, odnosno fasadna stolarija, najveća dozvoljena vrednost koeficijenta prolaza toplote je Uw=1,5W/m²K, a UNIDAS Vam može pružiti koeficijent prolaza toplote i ispod Uw=0,8W/m²K.

Unidas

UNIDAS d.o.o.
Đuje i Dragoljuba 1b, 11090 Beograd
T. +381 11 233 4699
T. +381 11 232 2888
M. +381 63 327 146
office@unidas.biz
www.unidas.co.rs