Savremena francuska vrata

Zamena loše montiranih prozora i vrata podjednako je važna kao i dobra izolacija koja omoguċava bolju energetsku efikasnost zgrade. Ovim se poboljšavaju termičke performanse zgrade i smanjuje potrošnja energije.

Izgled modernih drvenih prozora
Slika 2 – Izgled modernih drvenih prozora

Svi moderni prozori nude poboljšane nivoe toplotnih performansi, i povratak drveta kao materijala čime je ugrožena popularnost PVC materijala. Drveni prozori i vrata poboljšavaju udobnost i potrošnju energije, i upotpunosti transformišu izgled dodajući svoju, sopstvenu vrednost.

Moderna glazura francuskih vrata

Savremeni dizajn vrata je dostupan u širokom spektru boja završne obrade, uključujući dvobojnost, a mogu imati i ukrasne, od nerđajućeg čelika ručke, šarke i pragove vrata.

Drveni segmenti koji odolevaju savijanju i uvijanju, visoki bezbednosni sistemi za zaključavanje i lakirane površine visokih performansi koji obezbeđuju dug životni vek i lako održavanje, samo su neke od prednosti savremenih vrata.

Francuska vrata
Slika 3 – Francuska vrata

Francuska vrata rade na istom principu kao prozorsko krilo, otvarajuċi se ka unutra ili ka spolja. Vrata su konstruisana i zaštićena od bilo kakve vlage. Crveno drvo i drveni slojevi prave veoma jaku drvo od kojeg se proizvode francuska vrata. Ova stara tehnika nanošenje slojeva daje jako drvo, koje i dalje zadržava svu lepotu i karakter drveta – to je rigidan eemenat otporan na uvrtanje ili savijanje. Ovaj materijal je korišćen širom sveta za veoma velike strukture kao što su crkve, bazene kuća i mostove, često u veoma vlažnim uslovima, što je dokaz da ova vrata poseduju sposobnost da izdrže efekte vode.

Savremena francuska vrata
Slika 4 – Savremena francuska vrata

Duplo staklo

Visoki solarni i termalni rejting se postiže korišćenjem specijalnih premaza. Zadržavajuċi toplotu tokom zime i tokom leta, dobro izolovana vrata štede energiju što je odlično po okruženje.