Sajam nameštaja u Beogradu ugostio preko 58 hiljada ljudi

Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne Industrije. Najveći događaj industrije nameštaja i drvne industrije u ovom delu Evrope na preko 60.000 m2 u 10 hala predstavio je više od 520 izlagača iz više od 45 zemalja. Zbog povećanog interesovanja izlagača i rasta manifestacije u svim
parametrima, ove godine izlagački prostor proširen je na tri nove hale: 7, 8 i 9.

Foto: www.sajamnamestaja.rs

Uz prisustvo značajno većeg broja poslovnih posetilaca iz inostranstva i učesnika iz oblasti dizajna i arhitekture, manifestaciju je obišlo 58.311 posetilaca. Sajam nameštaja je kroz definisane tematske i programske celine prikazao najsavremenija rešenja u oblasti proizvodnje nameštaja iz regiona i cele Evrope i omogućio uspostavljanje poslovnih kontakata između svih učesnika. Reprezentativnim izlagačkim programom i institucionalnom podrškom, Beogradski sajam nameštaja učvrstio je poziciju događaja od nacionalnog značaja, najvažnijeg poslovnog događaja drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje nameštaja u Jugoistočnoj Evropi.

Foto: www.sajamnamestaja.rs

Uspostavljen novi koncept sajma ove godine rezultirao je vidljivo pojačanim internacionalnim karakterom manifestacije, većim brojem inostranih posetilaca i interesovanjem inostranih medija. Sajam je okupio velike, renomirane kompanije iz Italije, Švajcarske, Francuske, Španije… i uz premijerno učešće značajnih svetskih kompanija i brendova “Vitra”, “Elica”, “Mattiazzi”, LaCividina”, “Forestier”, “Petite Friture”, “Mobles 114” i “Emko”, postignut je iskorak u kvalitetu i potvrđena reputacija neprikosnovenog regionalnog centra.

Foto: www.sajamnamestaja.com

Domaće kompanije prikazale su spremnost da konkurišu na svetskom tržištu i učestvuju u međunarodnim privrednim tokovima, a izgradnja prepoznatljivog vizuelnog i tržišnog identita Srbije, gde prerada domaćeg drveta i proizvodnja namještaja spadaju u strateške grane privrede, predstavljena je inostranim kupcima i poslovnim posetiocima.

Otvarajući sajmove, konsultant za sektor industrije nameštaja razvojnog programa Evropske unije i Vlade Švajcarske “Evropski progres” Džef Baron ocenio je da je u Srbiji postignut napredak u kvalitetu proizvoda, dizajna i prezentacije, i da je Sajam nameštaja u Beograda prava validacija proizvoda godišnjeg rada u industriji nameštaja. Već drugu godinu za redom Sajam nameštaja predstavio je dizajnersku celinu “Design Talks”, popularan segment razgovora sa dizajnerima i arhitektama, kao jedinstvenu priliku da se čuju diskusije o svim relevantnim temama i smerovima u kojima se kreće industrija nameštaja, između vodećih imena u sferi industrije nameštaja iz svih delova Evrope. Priliku da se predstave javnosti dobili su i mladi, još nedovoljno afirmisani dizajneri, na Izložbi mladih dizajnera, specijalan događaj promovisao nove autore i sveža rešenja i igra bitnu ulogu u povezivanju svih aktera koji učestvuju u stvaranju
kvalitetnog proizvoda i relevantnog tržišta.

Izvor: www.sajamnamestaja.rs