Rákosy Glass – Inovativni i dekorativni proizvodi za industriju građevinskog stakla

Porodična kompanija Rákosy Glass Kft. već tri generacije aktivno radi u industriji za preradu stakla na istočnoj strani Budimpešte. Moderna, visoko specijalizovana mašina, instalirana na ukupnoj površini od 25.000 m2, koristi se za proizvodnju širokog asortimana proizvoda za industriju građevinskog stakla, a naročito za dekorativni sektor.

LiSEC mašine garantuju visok kvalitet proizvoda za krajnjeg potrošača
LiSEC mašine garantuju visok kvalitet proizvoda za krajnjeg potrošača

Kompanija stalno proširuje svoj asortiman proizvoda i spektar usluga. Na taj način Rákosy dosledno pokazuje brzinu i fleksibilnost. Fokus aktivnosti kompanije uvek leži na pojedinačnim staklenim rešenjima i površinama koje otvaraju prostor za svetlost i samim tim podižu kvalitet vizuelnog okruženja. Široki asortiman proizvoda kreće se od specijalnog toplotnog izolacijskog stakla izuzetno velikih dimenzija, stakala za klasična vrata i prozore, kliznih vrata na motorni pogon, preko grejnih stakala.

Rákosy Glass Kft.
Rákosy Glass Kft. proizvodnja građevinskog stakla

LiSEC sistem za sečenje kod Rákosy-ja

Gospodin Rákosy kupio je prvi LiSEC sto za rezanje kao polovni model 1998. godine. U tom trenutku sto za sečenje je već bio u upotrebi pet godina. Tek posle 21 godine u funkciji, ova prva kupovina LiSEC-a prošle godine je zamenjena novim LiSEC stolom za sečenje. „Investicija se zaista isplatila. Prvo, tehnologija koja je korišćena je bila znatno ispred svog vremena i zato je uvek koristila našem zadovoljstvu tokom narednih godina. I drugo, LiSEC mašine su odličan primer pouzdanosti“, oduševljeno komentariše gospodin Rákosy.

Tokom ovog vremena dobro organizovana proizvodna hala mađarske kompanije bila je dom LiSEC sistema za sečenje koji se sastoji od sedam mašina – uključujući dve LiSEC GFB60 / 30RE-S (2008, 2019, stolovi za rezanje stakla za float stakla), most za rezanje stakla VB60 od 2019. godine, dva LiSEC BTS (2008, 2019, prelomni stolovi), LiSEC PKL (2008, sistem za utovar za vrata) i LiSEC ATL (2008, pokretni sistem za utovar stakla).

Rákosy Glass Kft. proizvodnja građevinskog stakla
Rákosy Glass Kft. proizvodnja građevinskog stakla

Saradnja sa LiSEC-om

Gospodin Rákosy je izuzetno zadovoljan saradnjom sa LiSEC-om. Posebno u pogledu servisa i dostupnosti rezervnih delova. „Nismo imali stvarnih problema sa LiSEC timom – naprotiv, diskusije su uvek bile veoma konstruktivne i orijentisane na ciljeve. Ako nešto ne funkcioniše na našoj lokaciji, LiSEC tim uvek daje sve od sebe kako bi pronašao brzo rešenje – iako su takve situacije retke. Naš LiSEC sistem sečenja nikada nije stajao duže od jednog dana.“ U takvim slučajevima koriste se originalni rezervni delovi LiSEC koji imaju prednost u brzoj dostupnosti i savršenoj tačnosti ugradnje.

LiSEC mašine garantuju visok kvalitet proizvoda za krajnjeg potrošača i godinama koje slede. Za gospodina Rákosyja, ovo je jedan od glavnih argumenata u korist LiSEC sistema sečenja. „Preciznost je konzistentna, a performanse mašina konstantne tokom godina – što neizmerno povećava našu pouzdanost proizvodnje.“

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Martin Muehlwanger
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: martin.muehlwanger@lisec.com
W: www.lisec.com