Prozor u bilo kojoj boji

Prozori i vrata već dugo pomaže vlasnicima kuća u kreiraju svoje vlastite kuće snova. Proizvođači znaju značaj postojanja doma koji odražava sopstveni stil, i naravno, boja koje su ključni deo s lagalice.

Veliki broj proizvođača stolarije na tržištu su fleksibilni u pogledu dizajna. Ali, da li možete zamisliti pink vrata? Marvinov program „Any colour you want“ slavi tu potragu za ličnim stilom.

Bilo koja boja prozora
Slika 2 – Bilo koja boja prozora

Ukoliko ste spremni da počnete stvaranje svog doma iz snova uvek možete isprobati neke alate za planiranje, besplatno. Marvin vam nudi nešto poput dizajnera proizvoda i aplikaciju koja vam omogućava da pronađete inspiraciju u „izradi“ svojih snova.

Zeleno kupatilo u Marvinovom izdanju
Slika 3 – Zeleno kupatilo u Marvinovom izdanju

Kako bojimo naše prozore, tako se može dramatično uticati na osvetljenje i atmosferu u našim domovima. Prozori svetlijih boja će odavati utsak svetlijeg i prostranijeg prostora, dok tamnije boje prozora će doprineti pasivnosti atmosphere u prostoru. Izbegavajte obe krajnosti. Toplije boje koje se uklapaju sa okolinom, učiniće vaš dom udobnim.

Boje

Boje su adut svakog dizajniranog elemenata tako da ih uvek treba koristiti strateški i promisleno. Pojedinci vole koristiti smelije boje na velikim komadima nameštaja kao element iznenađenja, dok zagasitije boje mogu imaju tendenciju da izgledaju nervozno i stidljivo.

Marvin prozori u raznim bojama
Slika 4 – Marvin prozori u raznim bojama

Koristite boje istovremeno hrabro i uzdržano. Izaberite jarke boje, ali koristite ih diskretno. Ovde je izabrana vrlo hrabra boja, ali je zadržana boja prirodnog kamena ognjišta i belih zidova.

Boja je život i način suočavanja sa svojim emocijama, našom psihom i duhovnošću. Neke boje su jake, a nekei mekše, – ono što je važno su specifični tonovi nijansi koji umekšavaju intezitet date boje. Boje se mogu dobro ili loše koristiti, ali se ne treba plašiti upotrebe boja. To je duhovna euforija. Boje su lepe i način su samoizražavanja.

Obojeni prozori koji razigravaju vaše prostorije
Slika 5 – Obojeni prozori koji razigravaju vaše prostorije

Prilikom kombinovanja boja, često se vraćamo osnovama. Koristeći teriju boja i točak boja, odličan je način koji će vam pomoći da shvatite šta dobro funkcioniše zajedno. Za dramatičniji efekat i kombinacije upadljivih boja, koristite antonime boja, za naglašeni efekat. Ako želite suptilniji izgled, izaberite boje koje su direktno jedna pored druge; analogne boje poput crvene i narandžaste ili narandžaste i žute.