Kvalitet u žutom – razvoj kompanije Heylen-Geerts Glasindustrie nv

HG-glass je pionir u proizvodnji zidnih konstrukcija od stakla, vrata tuš kabina i trgovinu staklom (uključujući i staklene elemente za nameštaj), a oslanja se na LiSEC tehnlogiju.
Sa 30 zaposlenih, Heylen-Geerts Glasindustrie nv obrađuje oko 120 različitih tipova stakla, visoko kvalitetnih proizvoda za enterijer. Direktor, Marc Vermeulen zajedno sa suprugom, upravljaju sa kompanijom a sledeća generacija je već spremna za rad u kompaniji. Njihova ćerka Diny Vermeulen je na vrhu sektora prodaje, a njen brat, koji je 5 godina mlađi, odgovoran je za tehnologiju i vodi proizvodnju.

LiSEC i HG-glass
Diny Vermeulen sa bratom

HG-glass je osnovan 1900. godine od strane gospodina Heylen i njegove supruge. Inicijalno, kompanija je bila specijalizovana za proizvode od stakla i pribor za slikanje. Od 1981. godine, kompanija se pozicionirala na trenutnoj lokaciji, na preko 17,500 m2 (od čega je otp. 1,500m2 kancelarijski prostor) u Herentalsu, gradu na obali Albert kanala, nekih 50km jugozapadno od Brisela. Glavno tržište kompanije je Belgija a oko 20% proizvodnje se izvozi za Holandiju.

Prvi utisak koji na vas ostavi ulazak u proizvodnu halu ove uspešne kompanije u Belgiji je zapanjujuć stepen čistoće, svetlo žute proizvodne mašine (u kombinaciji sa subtilnom sivom bojom) i zvuk LiSEC motora koji ubrzavaju. HG-glass gde je kvalitet odličan, daje velik značaj čistoći, proizvodne hale su neverovatno uredne. Diny Vermeulen: „Ono što nas izdvaja od kunkurencije na tržištu su veoma kvalitetni proizvodi i tačne isporuke bez kašnjenja. Kako bi uspeli da proizvedemo tako kvalitetne proizvode i da ih isporučimo u dogovorenom roku, čista i uredna okolina je neophodna“.

LiSEC mašine za obradu stakla
Prvi utisak koji na vas ostavi ulazak u proizvodnu halu ove uspešne kompanije u Belgiji je zapanjujuć stepen čistoće, svetlo žute proizvodne mašine

Dve kompanije, HG-glass i LiSEC, sarađuju od 1993. godine. Prvi zajednički projekat bio je sto za sečenje sa specijalnim skladistem stakla. 10 godina kasnije još dve LiSEC mašine za sečenje su dodate proizvodnji. Treći projekat nabavke novih mašina od LiSEC kompanije je sad u završnoj fazi. Ova investicija u proizvodni pogon će omogućiti potpuno inegrisanu i automatizovanu proizvodnju. Od automatskog ulaganja džambo staklenih jedinica preko sortiranja i sečenja, pa sve do pakovanja. Sve to će biti moguće zahvaljujući implementaciji sofisticiranih mašina i logističkim rešenjima, a zahvaljujući integraciji LiSEC softvera u sistem.

Specifikacija projekta – Kvalitet, efikasnost i potrebe prostora ukratko

Specijalan zahtev projekta se zasniva na kvalitetu standarda HG-glass kompanije: Svaka jedinica stakla je očišćena i skenirana pre sečenja i, ukoliko je to potrebno, automatski reoptimizirana da otkloni svaki zaostali defekt na ostacima, čak i na onim najmanjim škartovima stakla.

Prostor je veoma važno pitanje za Belgijskog proizvođača. Tako da nije bilo upitno tazviti skladišno prostor uprkos ograničenoj površini objekta gde je u svakom trenutku uskladišteno preko 150 vrsta stakla. Tako da se stakleni paketi preuzimaju direktno iz sa stalka sa kamiona.

Čak, šta više, „shuttle“ sistem je razvijen po specifičnim zahtevima HG-glass kompanije, koji okreće staklene jedinice iz horizontalnog u vertikalni položaj tokom transporta, i obrnuto – što je omogućilo uštedu potrebnog prostora za 30 metara. Ovakvo rešenje je omogućilo da se mašine za pakovanje smeste u proizvodnu halu. Još jedno specijalno rešenje u ovom projektu je sto za rotaciju u segmentu sečenja: Ovakav sto osigurava okretanje pomoćnoh ploča za 90 stepeni – standardno rešenje bi zahtevalo mnogo više prostora.

„Mi smo se odlučili za LiSEC iz više razloga. Pored odgovarajuće cene i rasporeda prostora u proizvodnoj hali, veoma smo bili impresionirani individualnim tehničkim rešenjima. Za nas, LiSEC označava pouzdanost, visok kvalitet, tehnološku stabilnost i najvažnije od svega, fantastičnu podršku za kupce. Svaki put kada smo pozvali, specijalista za mašinu ili softver bio je dostupan – ovakva usluga čini LiSEC jedinstvenom kompanijom i jedino na taj način kompanija može da se razvije iz malog dobavljača u glavnog partnera i u narednim projektima.“ Diny Vermeulen, Heylen Geerts

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: filip.miermans@lisec.com
W: www.lisec.com