Kako prozori štede energiju?

Činjenično stanje je da je 75% zgrada po Evropi energetski neefikasno i da stanari konstantno tragaju za najlakšim i najbržim načinom obezbeđivanja svojih domova od uticaja hladnih zima, čime samo povećavaju račune za električnu energiju.

Gubitak energije

Uzrok gubitka energije uzrokovan je odabirom nekvalitetnih materijala upotrebljenih prilikom renoviranja. Prilikom gubitka energije, polovina odlazi direktno kroz prozor, ali se gubi i najveće zagrevanje tokom leta zbog staklene površine koja emituje apsorbovanu toplotu.

Krovni prozori

Dobro odabrani krovni prozori podići će energetsku efikasnost, smanjiti troškove i poboljšati unutrašnju klimu unutar prostorija vašeg potkrovlja.

Energetski efikasni prozori
Energetski efikasni prozori

Energetski efikasni krovni prozori

Danas se proizvođači građevinskog materijala trude da približe energetsku efikasnost ljudima kroz svoje nove proizvode širem tržištu u vidu energetski efikasnih krovnih prozora koji obezbeđuju manje gubitke toplote kroz staklo. Specijalnim izolacionim sistemom, krovni prozori postaju pravo rešenje za uspostavljanje zdrave unutrašnje klime u potkrovlju.

Krovni prozori
Krovni prozori

Sa izloacionim sistemima poboljšava se toplotna izolacija za 15%, zimi su manji toplotni gubici, a takođe, manja je potreba za hlađenjem tokom leta. Buka se manje čuje čime su ostvareni bolji uslovi za mirniji i kvalitetniji odmor i san.

Ukoliko se odlučite za renoviranje i zamenu krovnih prozora, topla preporuka su energetski efikasni krovni prozori, koji obezbeđuju toplinu doma u potkrovlju na duži period.