Naši klijenti u konkurenciji za priznanje za privrednika godine!

Kompanija EY šestu godinu za redom dodeljuje nagradu najuspešnijem preduzetniku na teritoriji naše države. U trci za nagradu ove godine učestvuje 33 preduzetnika iz 29 kompanija koje posluju u osam industrija u čak 13 gradova Srbije. Ovi preduzetnici zapošljavaju preko 3.500 ljudi, a samo tokom protekle godine ostvarili su poslovne prihode od preko 250 miliona evra. Konstantan rast broja kandidata iz godine u godinu potvrđuje da u Srbiji postoji veliki potencijal za opstanak i razvoj preduzetništva. Preduzetnici koji su se takmičili u prethodnih 6 godina za ovo priznanje zapošljavaju 15 hiljada ljudi, a ostvarili su poslovni prihod od gotovo 1 milijardu evra samo u protekloj godini.

Među laureatima su i klijenti koji su prepoznali naš časopis i portal kao odličan vid svog oglašavanja, Radovan Milojević, vlasnik i osnivač kompanije „Stublina“, Miroljub Kršanin osnivač Tehnomarket-a i Sanja Stanimirović, koja očito vrlo uspešno, vodi poslovanje kompanije „Testeral“

Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 22. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu. Mi, naravno, želimo puno sreće našim klijentima i prijateljima.

Radovan Milivojević

Stublina

Kompaniju Stublina d.o.o. osnovao je gospodin Radovan Milojević 1993. godine. Stublina je porodična kompanija u koju je danas aktivno uključena i druga generacija porodice Milojević. Veoma uspešno se bavi proizvodnjom velikog broja artikala iz oblasti okova za aluminijumsku stolariju. U svom asortimanu broji preko 800 gotovih proizvoda za potrebe domaćeg i stranog tržišta, u šta spadaju proizvodi velikih serija, pogonskih ručica i kvaka, spojnica, brava, prihvatnih ploča, zasuna, okretnih i okretno-nagibnih okova, cilindara, kao i univerzalnih zatvarača vrata, kod nas poznatiji pod brendom „Diplomat“. Za postignute rezultate bilo je neophodno imati dobro strateško planiranje i prilagođavanje, dobro trasiran put kako doći do postavljenih ciljeva i naravno odgovoran rad zaposlenih i klimu poverenja u trouglu vlasnik-menadžment-zaposleni. Zahvaljujući definisanoj viziji da budu prepoznatljivi po kvalitetu proizvoda, postali su lider jugoistočne Evrope.

Takmičarski duh je uvek bio prisutan u poslovanju gospodina Milojevića, i podsticao ga je da uvek bude korak ispred drugih. Pobeđivati, biti najbolji njegova je radna i životna filozofija.

Miroljub Kršanin

Tehnomarket

Kompanija Tehnomarket je osnovana u Pančevu 1990. godine od strane gospodina Miroljuba Kršanina. Od, početka kompanija se specijalizovala za primenu aluminijuma u arhitekturi i industriji. Početkom 2002. godine kompanija započinje ekstruziju aluminijumskih profila u sopstvenoj fabrici i po sopstvenoj tehnologiji. Paralelno, Tehnomarket na tržište uvodi aluminijumske kompozitne panele koji su danas standard za prestižne projekte u regionu i šire.

Danas kompanija Tehnomarket ulazi u red od desetak vodećih evropskih kompanija koje poseduju tehnologiju za proizvodnju i dizajn sertifikovanih sistema, kao i konstrukcije u sopstvenom vlasništvu. U okviru kompanije razvijaju se i mikro start-up koncepti koje razvijaju zaposleni inženjeri.

Sanja Stanimirović

Testeral

Kompanija Testeral pripada grupaciji STS Kan čiji je vlasnik porodica Vidojević, koja je u preduzetništvu jos od 1971., dok poslovanje sa aluminijumom počinje 1996. Testeral se bavi proizvodnjom visko kvalitetnih arhitektonskih aluminijumskih i čeličnih konstrukcija, fasada, prozora i vrata. Kako pripadnik treće generacije u preduzetništvu Sanja (Vidojević) Stanimirović vodi poslovanje Testerala. Kompanija poseduje sve važne evropske sertifikate za proizvode kao i jasno definisana pravila organizacije i rada po usvojenim Evropskim standardima. To im je omogućilo da 95 odsto svoje proizvodnje plasiraju na tržišta Zapadne Evrope. Njihovi projekti mogu se naći u Austriji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Belgiji, Švedskoj i Švajcarskoj.

Vlasnica sa ponosom ističe da su stručnost, tradicija i kvalitet sinonim za Testeral, kao i to da su zaposleni i „know-how“ njihova najveća vrednost u kompaniji. Cilj Testerala je da bude vodeća kompanija na Balnaku u svojoj branši po kvalitetu i kvantitetu odrađenjih/gotovih projekta širom Sveta.