Econoline sistem za izradu vrata i prozora bez termičke izolacije

Econoline je Aliplast-ov sistem namenjen za izradu vrata i prozora bez termičke izolacije. Omogućava projektovanje lake, trajne i funkcionalne konstrukcije.

Sistem je kompatibilan sa drugim Aliplast sistemima; zajednički profili za zastakljivanje, zaptivke, uglovi i okovi. Namenjen je za izradu elemenata unutrašnje i spoljašnje arhitektonske konstrukcije koji ne zahtevaju termičku izolaciju: prozora, vrata i segmenata pregradnih zidova koji su namenjeni za opštu upotrebu u javnim i industrijskim objektima (u kancelarijskim prostorijama).

Postoji mogućnost ugradnje vrata sistema Econoline u pregradne zidove koji su izrađeni od segmenata Econoline ili u druge zidove proizvoljne konstrukcije.

Profili za zastakljivanje su dostupni u sledećim varijantama: pravougaoni, zaobljeni. Konstrukcija sistema omogućava primenu tipičnih šarki za aluminijum koje se jednostavnije za montažu i ekonomičnije.

Econoline
Foto: Aliplast / Econoline

Na bazi sistama Econoline postoji mogućnost projektovanja panel vrata (Econoline panel doors) i mogu se izraditi dimonepropusna vrata sistema Econoline sa funkcijom dimonepropusnosti, ispunjavaju kriterijume klasa dimonepropusnosti Sa, Sm u skladu sa EN 13501-2+A1:2010).

Takođe postoji mogućnost izrade kliznih vrata, klatnih vrata, spajanja zidova pod bilo kojem uglom, kao i ojačanja već izrađenih, a čak i ugrađenih elemenata.

Široki izbor boja – paleta RAL (Qualicoat 1518), strukturne boje, boje koje imitiraju drvo Aliplast Wood Colour Effect (Qualideco PL-0001), anoda (Qualanod 1808), bikolor.

www.aliplast.rs

ALIPLAST ALUMINIUM SYSTEMS d.o.o.
Miloša Oblića 64, 22310 Šimanovci
T. +381 64 19 657 19
M. +381 64 19 657 19
bojan.jovicic@aliplast.rs
www.aliplast.rs

 

Prethodni tekst„Krovni” standard EN 14351-1 – Prilozi
Sledeći tekstUštedite sa Unidas prozorima