Instrukcije za čišćenje i održavanje prozora i vrata

Nisu samo proizvođači oni koji imaju obaveze. Svaki kupac ima obavezu u pogledu održavanja svojih prozora.

ČIŠĆENJE PROZORA I VRATA
Vaše prozore i vrata treba da očistite najmanje jednom godišnje.
Dok ukoliko je Vaš dom blizu mora ili industrijske zone, Vaše prozore je potrebno da čistite češće. Treba da imate na umu da ne oštetite neki deo ili izgled Vaših prozora dok ih čistite. U odealnim slučajevima treba da koristite meku krpu ili sunđer, dosta vode i blaga sredstva za čišćenje, kao što je sapun za posuđe.

čišćenje prozora
Foto: Alumil / Čišćenje prozora i vrata

Pažnja: Nikad nemojte koristiti creva za baštu ili opremu za čišćenje pod visokim pritiskom.

ZAŠTITA POVRŠINE
Vodite računa o besprekornom izgledu vaših prozora. Da bi Vaš prozor zadržao početni besprekorni izgled, morate ukloniti građevinske materijale koji su se možda mogli zalepiti prilikom montaže Vaših prozora i dodatnih radova, kao što su cement, gips itd.

Foto: Alumil / Zaštita površine

Nemojte lepiti materijale kao što su lepljive trake ili druge vrste traka na aluminijumske profile jer mogu oštetiti boju.
Ukoliko primetite tragove silikona ili lepka, koristite plavi alkohol i meku krpu ili vatu da biste ga uklonili veoma pažljivo. Nemojte koristiti materijale sa grubom površinom, žicama ili jakim sredstvima za čišćenje prilikom održavanja prozora, jer možete oštetiti njihovu površinu.

ZAŠTITA PRATEĆEG PRIBORA
Na kliznim vratima vodite računa da klizači i vodilice ne dođu u kontakt sa zemljom ili različitim tvrdim elementima. Četkice treba da ostanu čiste bez prašine ili lepkova. Što se tiče okretno-nagibnih prozora za što bolju bodonepropusnost vodite računa na zaptivke i gume koje je potrebno podmazati jednom godišnje silikonskim sprejom.

Alumil klizna vrata
Foto: Alumil, harmonika klizna vrata

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs