Zavese i garnišne Zavese kao upečatljiv i neizostavan detalj u poslovnim prostorima

Zavese kao upečatljiv i neizostavan detalj u poslovnim prostorima

Rolo zavese, zaštita od sunca

Ako ste u nedoumici koje zavese da odaberete za poslovni prostor, na pravom ste mestu! U daljem tekstu možete da pročitate korisne savete koji će vam olakšati odluku.

S razlogom na tronu kao neizostavan detalj svakog, pa tako i poslovnog prostora, svakako su zavese. One ne predstvaljaju samo dekorativan momenat, koji će vašem prostoru dati ličan ton i prepoznatljivu notu, već će vam biti veoma korisne u nameri da se zaštitite od sunčeve svetlosti.

Jasno je da biste boju i dezen zavesa trebali da uklopite sa ostatkom enterijera – ukoliko niste vični dekoraciji, posavetujte se sa dizajnerom oko izbora, ali ako imate smisla ovo su stvari na koje treba da obratite pažnju kako biste bili sam svoj majstor i došli do savršenog rezultata.

Metražne zavese su najpopularnije za stambene prostorije – naš savet je da ih u ovom slučaju zaobiđete, dok su rolo zavese, zastupljene u gotovo svim poslovnim prostorijama, ono na šta treba da se fokusirate.

Dizajneri se za rolo zavese opredeljuju iz više razloga:

  • Kvalitetni aluminijumski mehanizam doprinosi odličnoj funkcionalnosti – u zavisnosti od toga kakvu atmosferu želite, rolo zavese možete podići ili spustiti pomoću lančića ili daljinca;
  • Napravljene su od materijala koji ne zadržavaju neprijatne mirise duvana ili hrane – što je posebno važno za ugostiteljske objekte;
  • Štite od sunčevih zraka – a i same su UV otporne i neće izbledeti vremenom, a osim toga omogućavaju i da zamračite prostoriju;
  • Zbog prijatnog ambijenta koji stvaraju bićete u mogućnosti da neometano razgovarate i/ili održavate sastanke.
Tier enterijeri panel zavese
Rolo zavese

Kada je reč o boji, najpopularnije je belo platno jer ono, prema navodima psihologa, implicira profesionalizam i pozitivan ishod.

Ako niste ljubitelj rolo zavesa, druga opcija mogu biti zebra zavese koje sve više ulaze u upotrebu jer su:

  • Lake za funkcionisanje;
  • Antibakterijske;
  • Napravljene od prugastih materijala dostupnih u svim bojama – dakle, mogu se uklopiti u svaki dizajn;
  • Prugice se mogu preklopiti, stoga zavese propuštaju ili neutrališu sunčevu svetlost.
ING.AL - zaštita od sunca
ING.AL – zaštita od sunca

Verujemo da ste već bili svesni da su zavese detalj koji je nezamenljiv u svakom, pa tako i poslovnom prostoru, a nadamo se da smo vam ovim kratkim savetima skrenuli pažnju na ono što je važno da znate prilikom izbora kako biste dobili rezultat koji očekujete.

Kakve zavese su vaš izbor i da li ste razmotrili mogućnost da imate obe opcije koje ćete moći s vremena na vreme da menjate kako biste uvek imali osećaj dimanične i inovativne atmosfere?

Prethodni tekstU igru je ušao i PVC
Sledeći tekstKlizna vrata – Inovacije za maksimalni komfor korišćenja