Zamena stare stolarije

Zamena stare stolarije uobičajeno sleduje nakon problema koji se javljaju sa postojećim fasadnim otvorima, oličenim u pukotinama na okvirima ili krilima prozora, truljenju manifestovanim stvaranjem udubljenja pri pritisku, lošem dihtovanju koje se uočava stvaranjem magle ili vlage na prozorima, zatim vidnom nepostojanju zvučne i/ili toplotne izolacije – što dovodi i do većih računa.

KADA DOĐE VREME ZA PROMENU

Ukoliko naši prozori poseduju neke od ovih karakteristika ili sve njih, definitivno je vreme za promenu.

Nakon što smo odlučili da ćemo stolariju zameniti, važno je i da se dobro informišemo – o tome kakva je ponuda na tržištu, kako se kreću cene, da procenimo od kakvog materijala želimo prozor, koji bi odgovarao kako funkcionalnim, tako i estetskim zahtevima i, naravno, koliko smo novca spremni da izdvojimo kako bi odnos kvaliteta i cene bio najbolji mogući.

Tu nam umnogome mogu pomoći portali, kako oni koji obuhvataju teme iz građevinarstva, tako i sajtovi firmi koji se bave proizvodnjom ili uvozom, te izradom i ugradnjom prozora, kao i stručnjaci koje možemo konsultovati. U svakom slučaju, prevashodno je važno da znamo šta nam je potrebno, šta želimo i koliko novca imamo.

Kada smo konačno odlučili, bitno je da znamo šta kupujemo, odnosno da li proizvod ima garanciju, sertifikat, potom od koga – važno je izabrati firmu sa tradicijom i iskustvom, a, naposletku, ko će se baviti ugradnjom jer je stručnost u ovom segmentu naročito važna.