Zamena stare stolarije

Kako zameniti prozore

KADA DOĐE VREME ZA PROMENU

Zamena stare stolarije uobičajeno sleduje nakon problema koji se javljaju sa postojećim fasadnim otvorima, oličenim u pukotinama na okvirima ili krilima prozora, truljenju manifestovanim stvaranjem udubljenja pri pritisku, lošem dihtovanju koje se uočava stvaranjem magle ili vlage na prozorima, zatim vidnom nepostojanju zvučne i/ili toplotne izolacije – što dovodi i do većih računa.

Ukoliko naši prozori poseduju neke od ovih karakteristika ili sve njih, definitivno je vreme za promenu.

Nakon što smo odlučili da ćemo stolariju zameniti, važno je i da se dobro informišemo – o tome kakva je ponuda na tržištu, kako se kreću cene, da procenimo od kakvog materijala želimo prozor, koji bi odgovarao kako funkcionalnim, tako i estetskim zahtevima i, naravno, koliko smo novca spremni da izdvojimo kako bi odnos kvaliteta i cene bio najbolji mogući.

Tu nam umnogome mogu pomoći portali, kako oni koji obuhvataju teme iz građevinarstva, tako i sajtovi firmi koji se bave proizvodnjom ili uvozom, te izradom i ugradnjom prozora, kao i stručnjaci koje možemo konsultovati. U svakom slučaju, prevashodno je važno da znamo šta nam je potrebno, šta želimo i koliko novca imamo.

Kada smo konačno odlučili, bitno je da znamo šta kupujemo, odnosno da li proizvod ima garanciju, sertifikat, potom od koga – važno je izabrati firmu sa tradicijom i iskustvom, a, naposletku, ko će se baviti ugradnjom jer je stručnost u ovom segmentu naročito važna.

Autor teksta: Sanja Dakić

Prethodni tekstMeđunarodni sajam građevinarstva u aprilu
Sledeći tekstDa li ste ljubitelj košarke? Zaradite dok je gledate!