Skrivene prostorije, skrivena vrata i bravarija koja to čini mogućim!

Nisu vrata samo ta koja imaju bravu u predelu gde se to očekuje, niti su jedini prostori oni koji su vidljivi u oku posmatrača.  Vrata koji se otvaraju van prostorije delo je dizajnera Eric Rauser-a. Inspirisan bravama i vratima kabina u avionu, osmislio je unikatan način otvaranja vrata i stvaranja novih prostora u okviru starih.

Ovaj harver nije jeftin, ali je isplativ.

Imate hranu i ostavu koju skrivate za “crne dane” da se nađe, ili želite sačuvati novac za nešto? Onda su skrivene prostorije pravi način za to. Imati skrivenu prostoriju ili skrivene zalihe danas je mnogo lakše zahvaljujući inovativnoj tehnologiji.

Skrivena vrata Vaših tajnih prostorija
Slika 2 – Skrivena vrata Vaših tajnih prostorija

Elementi skrivenih vrata

Najvažniji elementi vrata zbog kojih su dobila ime “skrivena” su: dizajn, brave ili kvake i prave zanatlije. Zahvaljujući promišljenom i kreativnom dizajnu, u svakoj prostoriji se može napraviti još jedna – na primer, plafon kuhinje je dobro mesto za ostavu. Brave su ključevi skrivenih vrata. Standardne šarke se zamenjuju skrivenim koja imaju tri vrste podešavanja. Za stvaranje ovakvih prostorija potrebno je iskustvo i stručnost zanatlije – stolara koji će precizno i predano odraditi svoj posao. Skrivena vrata zahtevaju mnogo strpljenja i truda, ali efekat koji daju je neprocenljiv.

Skrivene šarke
Slika 3 – Skrivene šarke

Skrivena vrata dobro se kamufliraju u svakom prostoru, a sama prostorija postaje vrlo intiman deo vaše kuće. Svako od nas bi sigurno poželeo takav jedan delić prostora samo za sebe, svoje misli ili čuvanje ličnih uspomena.