Sigurnosna vrata modernog doba

Granica između Vaše kuće i spoljašnjeg sveta prvi je znak Vaše ličnosti. I ne samo to. Da bi svaki životni stil bio zadovoljen, sigurnosna vrata predstavljaju sistem koji zadovoljava pre svega tehničke karakteristike a potom i moderne zahteve estetike.

Benefiti sigurnosnih vrata
Slika 2 – Benefiti sigurnosnih vrata

Siguran prostor u Vašem domu ne treba da bude hi-tech prostor nalik filmovima, ali mora biti bezbedan. Konceptualna ideja sigurnih prostora je da budu bezbedna mesta kada stvari krenu naopako, naročito u vanrednim situacijama. Zato je potrebno ugraditi i adekvatna vrata shodno nameni prostorije.

Kada je reč o obezbeđivanju imovine, vrata su  najčešće najslabija karika. To je prvo mesto koje uljezi  “pikiraju” kada provaljuju u Vaš objekat. Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta sigurnosnih vrata koja pružaju određeni nivo zaštite.

Benefiti sigurnosnih vrata

Jedan od najvažnijih benefita koji dobijate ugradnjom ovih vrata jeste miran san. Glavni zadatak sigurnosnih vrata jeste obezbeđivanje integriteta prostora koji se čuva, a drugi, ne manje važan, jeste obezbeđivanje toplotne i zvučne izolacije.  Sigurnosna vrata pružaju  do 60% bolju zvučnu  izolaciju od drvenih i do 50% bolju toplotnu izolaciju od vrata standardno ugrađivanih u kuće i zgrade.

Vrata su prvo mesto koje uljezi pikiraju kada provaljuju u Vaš objekat
Slika 3 – Vrata su prvo mesto koje uljezi pikiraju kada provaljuju u Vaš objekat

Nivoi bezbednosti

Vrata mogu biti obezbeđena alarmom, video nadzorom ili bezbednosnim bravama koje potpomažu višem nivou bezbednosti Vašeg doma. Posebne brave mogu biti sa dvostrukim cilindrom, motorne, antipanik koje se zaključavaju same od sebe itd.

Nivoi bezbednosti
Slika 4 – Nivoi bezbednosti

Elektronske brave uključuju više načina ulaza: putem tastature, otiska prsta ili Bluetooth-a. Prvobitne elektronske brave koristile su tastaturu sa PIN-om za ulazak. Danas touchscreen panel zamenjuje tastaturu i sadrži bezbedonosne funkcije koje sprečavaju provalnike da shvate zaštitni kod. Putem Bluetooth-a se povezuje Vaš telefon za sistem, odakle se direktno i sa lakoćom kontroliše sigurnost doma. “Pametna” tehnologija povezuje postojeće smart uređaje sa Vašim domom u svakom trenutku, bez obzira gde se nalazite.