Sigurnosna ulazna vrata

Pri useljavanju u novi stan ili kuću, prva pomisao koja nam prođe kroz glavu jeste sigurnost od mogućih krađa i provala. Statistike pokazuju da se najveći broj krađa izvrši kroz ulazna vrata. Sigurnosna vrata ne predstavljaju veliki izdatak ukoliko se otplaćuju na rate, te je na Vama da odučite da li se više isplati rizik ili blagovremeno ulaganje u sigurnost.

Sigurnosna brava
Slika 2 – Sigurnosna brava

Dizajn sigurnosnih vrata

Sigurnosna ulazna vrata bez obzira na materijal od kojeg su napravljena, mogu biti odličan detalj svakog enterijera, odnosno eksterijera. Reljefne ili površinske šare mogu promeniti izgled prostora predsoblja i fasadu na kući. Istraživanjima je utvrđeno da sigurnosna ulazna vrata koja su bogato dekorisana odbijaju provalnike jer vizueno igledaju sigurnije i “bogatije” u odnosu na ostala.

Sgurnosna ulazna vrata
Slika 3 – Sgurnosna ulazna vrata

Zaštita od provala

Sigurnosna vrata moraju vršiti svoju funkciju. To se postiže dodatnim sigurnosnim elementima poput okova i posebnih brava, čime se sama bezbednost podiže na viši i pouzdaniji nivo. Pored sigurnosnih ulaznih vrata može se postaviti i alarm. Ugradnja ovih vrata je najbolje rešenje za sve vrste poslovnih prostora, tako da se kupovina ovih vrata zapravo isplati.

Sigurnosna vrata vas štite od provalnika
Sigurnosna vrata vas štite od provalnika

Izolacija

Sigurnosna vrata su odličan izolator od buke i temperaturnih promena. Ova pogodnost je idealna  za one koji žive u kućama, jer vrata nisu podložna vremenskim uticajima zbog zaštitne folije koju poseduju.

Pored zaštite od spoljašnjih uticaja, sigurnosna vrata nas štite i od vlage koja može predstavljati veliki problem osobama koje imaju problem sa respiratornim organima. I najmanji prolaz kroz obična vrata, npr. od šper – ploče može biti sasvim dovoljan za stvaranje buđi i mikroorganizama u kući. Sigurnosna ulazna vrata hermetički zatvaraju prostor i sprečavaju potencijalne probleme.