Šareni balkoni i u vašem domu – Ovo cveće uspeva svima

Cvece u saksiji

Proleće je vreme da započnete radove u kući i obavite pripreme za novu cvetnu sezonu.

Sigurno ćete se složiti s nama da proleće inspirativno deluje na sve kada je uređenje kuće u pitanju. Posvetite se uređenju terase, balkona, prozora, ali i odabiru cveća, te učinite dom još toplijim i prijatnijim mestom.

U nastavku pogledajte naše predloge za cveće koje nije teško za održavanje, a koje će sasvim sigurno ulepšati vaš dom:

Milion zvončića

Prolecno cvece
Milion zvončića zahteva veću saksiju i redovno prihranjivanje

Poznatije kao petunija sa mini cvetićima, će svojim bojama sigurno uneti radost u vaš dom. Ova biljka cveta celo leto, a njeni cvetovi otvaraju se svakog dana, a stari sami otpadaju. Zahteva veću saksiju i redovno prihranjivanje.

Begonija

Begonija cveće
Begonija je otporna na različite uslove

Begonija je jedna od najpogodnijih biljaka za uzgoj na terasi. Ona dobro podnosi velike vrućine, čak i ako je direktno izložena sunca, ali isto tako će cvetati i kada se nalazi u hladu. Karakterišu je mesnati i deblji listovi. Begoniju možete da birate u crvenoj, beloj i ružisastoj boji.

Heliotrope cvet

Vanilin žbun cveće
Smatra se pogodnom za gajenje i kao sobna biljka

Heliotrop, poznatiji kao vanilin žbun, ima sitne cvetove koji mirišu na vanilu i najčešće su ljubičaste do tamnoplave boje, a ređe ružičaste ili bele boje. Cveta od sredine maja do kraja oktobra i njegovi cvetovi privlače pčele, leptire i ptice. Može da se gaji u vrtu, ali i kao sobna biljka.

Dan i Noć

Dan i noć
Cvetaju u periodu od maja do septembra

Ova višegodišnja biljka ne spada u grupu zahtevnih cveća. Izuzetno su otporne na niske temperature i odlikuju se raznobojnim cvetovima. Cvetaju u periodu od maja do septembra, s obzirom na to da su veoma otporne na niske temperature, njihovi cvetovi se najranije pojavljuju u našim vrtovima i ostaju do kasne zime.

Petunija

Petunija
Petunije cvetaju od juna do septembra

Sasvim sigurna, petunija spada u najpopularnije cveće koje postoji u različitim bojama –  nijanse bele, roze, plave, žute, ljubilčaste. Petunije cvetaju od juna do septembra, ne vole direktno da su izložene suncu i zahtevaju svakodnevno zalivanje.

Prethodni tekstOtkazivanje učešća na sajmu FENSTERBAU FRONTALE 2020
Sledeći tekstPKS: U pripremi tri seta pomoći privredi