Kako prepoznati kvalitetan PVC prozor?

Budući da većina korisnika nema odgovarajuća znanja, za izbor kvalitetnog PVC-U prozora, potrebno je provesti sledeće neophodne korake.

Neki od njih su:
• proveriti da li odgovarajući model ima sertifikat u kome su navedene sve neophodne informacije o proizvođaču PVC-U profila, stakla i okova, o energetskoj klasi profila, o energetskoj efikasnosti prozora, kao i o garanciji koju proizvođač nudi;
svaki proizvođač kao i distributer PVC-U profila mora da obezbedi certifikat o ispitivanju od strane akreditovane laboratorije EU, u skladu sa standardom EN 12608, ili RAL 716/1

prozor
Vrhunske performanse sa High-Tech rešenjima

Kada izaberete odgovarajući model, ceo proces privedite kraju na najbolji način, angažovanjem službe koja će izvršiti ugradnju stolarije. Iako smo često navikli, iz opravdanih ili neopravdanih razloga, da glumimo majstore, kada je PVC-U stolarija u pitanju, nemojte se igrati. Sav proces od upoznavanja njenih osnovnih karakteristika, preko izbora odgovarajućeg modela i proizvođača, pašće u vodu ukoliko angažujete nestručne ljude da vam izabranu stolariju ugrade. Zamislite se malo i sami ćete doći do istog zaključka. PVC-U prozor je kompleksan proizvod, koji ima veliki značaj u svakom objektu gde se nalazi i da bi pružio svoj maksimum, on mora biti profesionalno ugrađen. Zato ne štedite na kraju, da račun ne bi bio daleko veći.

REHAU - PVC stolarija
foto: REHAU – PVC stolarija

* PVC-U stolarija je složen proizvod koji ima veliki značaj u životu svakog pojedinca, ali i veliku ulogu u globalnom razvoju društva. Upravo iz tog razloga, to je proizvod kome se mora posvetiti pažnja kako prilikom proizvodnje, tako i prilikom kupovine.

Energetska efikasnost i održivi razvoj su teme zlata vredne u savremenom svetu, a PVC-U stolarija proizvod koji u velikoj meri doprinosi ostvarenju tih tema. Jednostavno rečeno, PVC-U stolarija je potreba novog doba i za novo doba. Zato, kada je PVC-U stolarija u pitanju, posvetite joj vreme, ona će vam to višestruko vratiti.

Autor teksta: Snežana Trtica Graovac