Fotovoltažni solarni crepovi

Solarna energija je nešto što može učiniti toliko toga za grejanje vašeg doma, a da pritom ne iziskuje velike troškove. Postoje mnoga alternativna energetska rešenja, koja su sve popularnija ovih dana, ali solarna energija je verovatno nešto što je neiscrpno i najlakše za korišćenje.

Solarna energija je verovatno nešto što je neiscrpno

Pitanje grejanja doma i tople vode je veliki problem

Pitanje grejanja doma i tople vode je veliki problem koji zahteva ozbiljna rešenja. Sa velikim zagađenjem životne sredine i grejnim materijalima koji čine štetu planeti Zemlji, smo verovatno završili i pod hitno moramo razmotriti druge načine, kojima ćemo doneti toplotu našim prostorijama, umesto da sečemo drveće i iscrpljujemo prirodni eko sistem.

Solarni fotovoltažni crepovi

U prošlosti je ovakav solarni sistem bio toliko skup da nije svako mogao da ga priušti i instalitra u svojoj kući. Tokom godina je zajedno sa svojim razvitkom postao sve pristupačniji, tako da danas ljudi koji žele ovaj vid instalacija, jednim kratkoročnim ulaganjem mogu da obezbede sebi struju, toplu vodu i grejanje za ceo život. Sve što vam je potrebno je vedar dan, a ako vam priroda to ne obezbedi, uvek su tu pomoćni sistemi koji vam omogućavaju zalihe energije i održavanje temperature.

Solarni fotovoltažni crepovi

 

Ovi solarni fotovoltažni crepovi veoma lepo izgledaju i mnogo su bolji od starih krovnih panela na kućama, koji bi sada zvanično mogli da se penzionišu, zbog ovog inovativnog rešenja koje funkcioniše fenomenalno i napravljno je od prirodne gline ili škriljac ploče, koje poseduju male solarne panele umesto ravne površine koja bi trebala da bude izložena suncu. Instaliranje ovih panela je veoma lako zbog njihovog oblika i crepova koji imaju duplu funkciju, uz posedovanje toliko visokog energetskog prinosa, što zvuči prosto neverovatno kada se uzme u obzir to koliko su mali i fleksibilni.

Solarni fotovoltažni crepovi veoma lepo izgledaju

 

Ovi solarni paneli su prozirni, sa visokim estetskim izgledom, a ujedno su veoma otporni na vremenske uslove iako su sačinjeni od pleksiglasa ili PMMA, (polimetil metakrilet) opšte poznatim kao akrilno staklo. Upotreba ovog materijala je u svakom slučaju bolja zato što dopušta sunčevim zracima da prolaze direktno kroz krov, time dozvoljavajući da 90% prirodnog svetla uđe u vaš dom.

Izvor: mojenterijer.rs