Pametna fasada koja misli na Vas

Staklena fasada sa LED elemenatima je jedinstvena solarna fasada sa LED osvetljenjem. Austrijska kompanija Omikron planirala je svoju kancelariju da smesti u zgradu sa održivom fasadom u bojama svog loga: plavoj, crvenoj i žutoj. U tu svrhu, konstruisana je veoma elegantna staklena fasada u plavoj boji kao glavnoj, sa solarnim ćelijama visoke efikasnosti.

Konstrukcija fasade

Višenamenski stakleni elementi su sa punom pažnjom izrađeni po meri. Ekskluzivni dizajn su upotpunile šarene solarne ćelije su u kombinaciji sa posebnim obojenim staklom, stvarajući arhitektonski sofisticiranu i slikovitu homogenu površinu. Zahvaljujući jedinstvenoj i specifičnoj strukturi solarnih ćelija i njihovoj refleksiji, stvara se zanimljiv kontrast. Ova energetska fasada nosi posebnu draž u vidu integrisanih LED ekrana u bojama kompanije.

Staklena fasada sa LED elemenatima
Slika 2 – Staklena fasada sa LED elemenatima

Noću, ovo ukazuje na spektakularnu fasadu i odražava afinitet prema tehnologiji i inovativnu snagu kompanije. Sa ovim rešenjem, stvorena je senzacionalna i jedinstvena fasada u skladu sa jedinstvenošću poslovanja. Ovo zapravo jeste najbolja reklama same kompanije.

Izgled unutrašnjosti staklene fasade drugog tipa zgrade
Slika 3 – Izgled unutrašnjosti staklene fasade drugog tipa zgrade

Fasada se sastoji od 510 staklenih elemenata –  modula i 90 LED staklenih elemenata koji su posebno namenjeni vertikalnoj ugradnji u fasadu. Skelet konstrukcije se sastoji od oko 1000 m i više od 1.200 potpornih držača, ugrađenih u drveni zid. Dizajn kao „strukturalno zastakljivanje“ omogućava prekid staklenih elemenata na profilu potpornog zida koi su suspendovani u 4 tačke u takozvanim „BOLT slajdovima“ u skeletu. Ukupno vreme potrebno za proizvodnju i montažu ove, 780m² zidne zavese je oko 6 meseci.