Fasade Pametna fasada koja misli na Vas

Pametna fasada koja misli na Vas

Kancelarija austrijske kompanije Omikron

Staklena fasada sa LED elemenatima je jedinstvena solarna fasada sa LED osvetljenjem. Austrijska kompanija Omikron planirala je svoju kancelariju da smesti u zgradu sa održivom fasadom u bojama svog loga: plavoj, crvenoj i žutoj. U tu svrhu, konstruisana je veoma elegantna staklena fasada u plavoj boji kao glavnoj, sa solarnim ćelijama visoke efikasnosti.

Konstrukcija fasade

Višenamenski stakleni elementi su sa punom pažnjom izrađeni po meri. Ekskluzivni dizajn su upotpunile šarene solarne ćelije su u kombinaciji sa posebnim obojenim staklom, stvarajući arhitektonski sofisticiranu i slikovitu homogenu površinu. Zahvaljujući jedinstvenoj i specifičnoj strukturi solarnih ćelija i njihovoj refleksiji, stvara se zanimljiv kontrast. Ova energetska fasada nosi posebnu draž u vidu integrisanih LED ekrana u bojama kompanije.

Staklena fasada sa LED elemenatima
Slika 2 – Staklena fasada sa LED elemenatima

Noću, ovo ukazuje na spektakularnu fasadu i odražava afinitet prema tehnologiji i inovativnu snagu kompanije. Sa ovim rešenjem, stvorena je senzacionalna i jedinstvena fasada u skladu sa jedinstvenošću poslovanja. Ovo zapravo jeste najbolja reklama same kompanije.

Izgled unutrašnjosti staklene fasade drugog tipa zgrade
Slika 3 – Izgled unutrašnjosti staklene fasade drugog tipa zgrade

Fasada se sastoji od 510 staklenih elemenata –  modula i 90 LED staklenih elemenata koji su posebno namenjeni vertikalnoj ugradnji u fasadu. Skelet konstrukcije se sastoji od oko 1000 m i više od 1.200 potpornih držača, ugrađenih u drveni zid. Dizajn kao „strukturalno zastakljivanje“ omogućava prekid staklenih elemenata na profilu potpornog zida koi su suspendovani u 4 tačke u takozvanim „BOLT slajdovima“ u skeletu. Ukupno vreme potrebno za proizvodnju i montažu ove, 780m² zidne zavese je oko 6 meseci.

Prethodni tekstSavijanje stakla – ponovo u ponudi kompanije PRESS GLASS
Sledeći tekstLopovi dobrotu ne priznaju