Napredni sistem prozorske ventilacije

Climavin je integrisani ventilacioni prozorski sistem koji koristi normalan gubitak toplote kroz prozor kako bi doneo i zagrejao sveži vazduh i uštedeo energiju. Tipična kuća opremljena sistemom Climavin smanjiće svoje godišnje račune za energije za 20 odsto.

Renoviranje ili novogradnja

Climavin je idealan kako za renoviranje, tako i u novogradnji.

Ovaj napredni sistem prozorske ventilacije dizajniran je i proizveden u Danskoj i Nemačkoj, i dostupan je širom Evrope od prošle godine.

Climavin Sistem

Climavin Sistem se sastoji od prozora sa dva integrisana staklena okvira, inteligentnih ventila, zone senzora, integrisanih roletni i ugrađenih fotonaponskih elektroenergetskih sistema.

Delovi Climavin prozorske ventilacije
Sika 3 – Delovi Climavin prozorske ventilacije

Vazduh se provlači kroz ventil na dnu rama, kroz šupljinu između ramova koja je prethodno zagrejana toplotom koj se gubi preko stakla. Protok vazduha se usklađuje prema nameni sobe i spoljnim uslovima i reaguje na unapred postavljene programe.

Kuća sa Climavin sistemom ventilacije
Slika 4 – Kuća sa Climavin sistemom ventilacije

Obnova toplote ventilacije

Climavin može da obnovi  50 odsto toplote koja je potrebna da bi spoljašnji vazduh udobno ušao u prostoriju. Climavin koristi elektronski kontrolisane ventile i krilca za regulisanje ulazećeg vazduha, obnavlja toplotu i sprečava kondenzaciju.

Kontrola Climavin sistema
Slika 5 – Kontrola Climavin sistema

Climavin je kombinacija prozora i ventilacionog sistema svežeg vazduha koja se može posmatrati kao prirodna toplota oporavka sistema ventilacije. Deluje na drugačiji način na mehaničku ventilaciju oporavka toplote, i čini boravak u prostorijama udobnijim.

Prethodni tekstPRESS GLASS proširuje svoju ponudu proizvoda
Sledeći tekstHörmann motori za protivpožarna vrata i protivdimne završetke – Za građevinu bez barijera