LiSEC je eleminisao znatne probleme u poslovanju kompanije OROShazaGLAS Kft.

OROShazaGLAS Kft. je proizvođač stakla u 100% mađarskom vlasništvu, kompanija koja se izuzetno razvija, u dobrom pravcu. Nalazi se na 20-ak kilometara od granice sa Rumunijom. Oko 170 zaposlenih proizvodi visoko-klasno staklo. Kompanija, takođe, ima poslovni prostor u Budimpešti koji obavlja tehnički deo, postavku i montažu stakla. Osnovana 1995. (mada koreni začetka kompanije datiraju još od 1974. godine), kompanija ima 12 miliona prometa godišnje. 70% njihovih proizvoda se izvozi.

OROShazaGLAS Kft.posluje u tri segmenta: Prvi je namenjen proizvodnji stakla za industriju prevoznih sredstava (prozori i vrata za vozove, prikolice, traktore i kabine), sledeći segment su industrijske aplikacije (staklo za kućne aparate, liftove, frižidere…), a treći segment se bavi fasadama (proizvodnja i instalacija). „Naredne dve godine deluju veoma obećavajuće“, govori generalni direktor kompanije Istvan Toth. „Postoji velik broj dogovorenih građevinskih projekata u segmentu poslovnih i javnih objekata, a neki od njih su već u toku izgradnje. Otprilike pola miliona kvadratnih metara je dogovoreno za naredni period, što je veoma značajno za razvoj i rast kompanije“.

Kristof Fabian, LiSEC agent prodaje u Mađarskoj i Istvan Toth, generalni direktor kompanije OROShazaGLAS
Kristof Fabian, LiSEC agent prodaje u Mađarskoj i Istvan Toth, generalni direktor kompanije OROShazaGLAS

OROShazaGLAS Kft.je veoma značajna kompanija za LiSEC na tržištu Mađarske – kompanija svrstava LiSEC kao strateškog partnera za laminaciju stakla i tehnologiju proizvodnje. U pogonu su dva stola za sečenje stakla (jedan od njih je čak za laminirano staklo) i tri linije za laminaciju proizvedene od strane LiSEC-a. A planira se i uvođenje, četvrte, linije za proizvodnju velikih jedinica laminiranog stakla.

OROShazaGLAS Kft. poslednja investicija je bilo LiSEC postrojenje za laminaciju. Več su imali jednu tavu mašinu, ali nisu bili zadovoljni sa njom. Toth ukratko objašnjava zašto: „Postojeće postrojenje za laminaciju stakla imalo je dosta svojih ograničenja. Kao prvo, postojao je problem kapaciteta: bila je veoma mala i morali smo da radimo u četiri smene kako bi ispunili sve porudžbine. To nam je bila kost u grlu za proizvodnju i konstantno smo imali ugrožene rokove za isporuku. Šta više, imali smo dosta škarta kojeg nije bilo moguće reciklirati, koji su nam pravili velike gubitke u novcu. Treći razlog je taj što nam je proizvodni proces bio veoma osetljiv – čak i najmanje devijacije, pravile su nam velike probleme.“

OROShazaGLAS Kft. kompanija / LiSEC mašina za proizvodnju laminiranog stakla
OROShazaGLAS Kft. kompanija / LiSEC mašina za proizvodnju laminiranog stakla

Nova LiSEC mašina za laminaciju stakla je u funkciji od decembra 2016. Sistem omogućava proizvodnju staklenih jedinica dimenzija čak do 5.100 x 2.600mm i debljine do 100mm. Toth objašnjava: „Uverili smo se u pouzdanost LiSEC rešenja. Mašina nam je omogućila da proizvodimo visoko kvalitetno staklo bez škarta. Trenutno radimo u jednoj smeni i uspemo da proizvedemo više nego sa prethodnom mašinom u četiri smene. Veoma sam zadovoljan što smo implementirali ovu investiciju zajedno sa LiSEC-om, uz podršku Evropske Unije i vlade Mađarske. Ova mašina, ne samo da osigurava našu poziciju na tržištu, već je i znatno unapređuje.“ Nakon 10 dana obuke, tim kompanije OROShazaGLAS Kft. samostalno može da rukovodi mašinom.

OROShazaGLAS Kft. kompanija / LiSEC mašina za proizvodnju laminiranog stakla
OROShazaGLAS Kft. kompanija / LiSEC mašina za proizvodnju laminiranog stakla

Morate zaista da se trudite i vredno da radite kako bi postali strateški partner ili dobavljač kompanije OROShazaGLAS Kft. Toth dodaje: „Mi konstantno upoređujemo poslovanje i kvalitet naših dobavljača sa performansama drugih kompanija, kako bi osigurali saradnju sa najboljima. Tačno je, da se tržište vrlo brzo menja i da uvek morate da budete u toku dešavanja – međutim, mi se ipak oslanjamo na dugotrajne odnose i saradnju.“ Osim kvaliteta usluge i proizvoda, još nešto je veoma važno Tothu. „Veoma nam je bitno da se osećamo da smo u dobrim rukama, da znamo da se dobavljač brine o nama. A to je slučaj sa LiSEC-om. LiSEC je ostvario kontakt sa nama, sa željom da nam ponudi najbolje rešenje. Ovakav pristup ostvaruje emotivnu vezu. Poslovna saradnja ima više nivoa, kao što i znate, a cene su tu da oko njih pregovaramo.“

LiSEC mašina za laminaciju u kompaniji OROShazaGLAS Kft.

Tip: BMS5126S model (STEP 2)

Maks. dimenzije stakla: 5.100×2.600mm
Min. dimenzije stakla: 400x200mm
Maks. debljina laminiranog stakla: 100mm

www.lisec.com

LiSEC Austria GmbH
Peter Lisec Straße 1
3353 Seitenstetten, Austria

Filip MIERMANS
Head of Marketing and Corporate Communications
T: +43 7477 405 1151
M: +43 664 84 77 802
E: filip.miermans@lisec.com
W: www.lisec.com