Kako se odlučiti između prozora od tvrdog i mekog drveta

Ako ste ikad bili u potrazi za novim prozorima za vaš dom ili poslovni prostor, onda ste sigurno bili u prilici da odlučite koja vrsta okvira prozora vam treba. Bez obzira da li su u pitanju montažni prozori, ili se biraju po meri, tipski prozori su kreirani za vaš dom ili poslovni prostor. Potrebno je samo izabrati između tvrdog drveta, mekog drveta,aluminijuma i PVC-a.

Prozori od mekog drveta najčešće se klasifikuju kao teški komercijalni prozori, a mogu se i koristiti u raznim primenama, uključujući stambene, lake komercijalne, komercijalne i teške poslovne objekte.

Prozori od lišćara - tvrdog drveta
Slika 2 – Prozori od lišćara-tvrdog drveta

Bilo da odaberete prozor od mekog drveta, ili tvrdog, neće biti naknadnih i dodatnih troškova. Bez bitnijih razlika u ceni, nećete manje biti zadovoljni nego što želite, kako bi ste postigli adekvatan izgled, osećaj i udobnost u svojoj kući.

Lišćari daju specifičan izgled prozorskih okvira. U nekim slučajevima, kada su prozorski okviri oslikani, najbolje vrste tvrdog drveta koje se koriste za upotrebu u građevinarstvu se klasifikuju kao tropski lišćari. Postoji mnogo različitih vrsta tvrdog drveta koje možete izabrati. Naravno, postoje mnogi drugi lišćari koji se mogu koristiti u izgradnji prozorskih okvira. Važno je odabrati prave građevinske stručnjak za prozore, kako  bi se utvrdilo adekvatno drvo za vaše prozore.

Izgled tvrdog drveta - lišćara
Slika 3 – Izgled tvrdog drveta – lišćara

Moderna gradnja zahteva najviši kvalitet i trajnost greda koje se koriste za prozorske okvire. Drveni prozori su često na udaru tradicionalnim savremenim prozorskim okvirima od PVC i ALU materijala koji su jeftiniji za proizvodnju i izgradnju. Prozorski okviri od mekog dreveta – lišćara, pružaju višu nego dovoljnu količinu izolacije, lakše se oslikavaju u skladu sa potrebama prilagođenim paleti boja. Lišćari su praktičniji od drugih vrsta materijala dostupnih u izgradnji okvira prozora.

Dakle, kada je potrebno da imate nove prozore, odlučuje se dase  ide sa prozorima od tvrdog drveta. Uverite se da ne izmiri za manje od najboljeg kada je u pitanju UK tvrdog prozora