Kako redizajnirati garažna vrata – trend u 2017!

Redizajniranjem garažnih vrata se može na jeftin način povećati njihvoa vrednost, prvenstveno, estetska. Uz pomoć novih materijala i pametnih tehnoloških rešenja, može se promeniti ili proširiti i sama namena garažnog prostora.

Garažna vrata “sa stavom”

Boja i neobičan dizajn garažnih vrata mogu slomiti sve barijere u pogedu estetike kuće i premašiti  sva očekivanja. Upečatljivim bojama i oblicima ostvaruje se  snažan efekat koji osvaja sve, nasuprot ustaljenom, neutralnom izgledu današnjih garaža.

Novi dizajn garažnih vrata
Slika 2 – Novi dizajn garažnih vrata

Bojama u trendu se naglašavaju detalji koji su isprva možda neprimetni, poput raznih udubljenja, ispupčenja, anomalija u materijalu npr. ili fabrički proizvedenih šara i raznh vrsta ornamenata. Primenom svetlijih ili tamnijih nijansi, garaža može postati vrlo povezana sa kućom, naročito ako se boje garažnih vrata prenesu i na prozore, kako same garaže, tako i gavne kuće ali i ostalih delova okućnice.

Fleksibilnost garažnih vrata

Transparentnim zidovima i staklenim vratima unutar garaža pretvarate jednonamenski prostor u privatniji i višenamenski: kancelarije, dnevne prostorije, sobe itd. Samim tim, i garažna vrata dobijaju emotivniju notu, posebniju – i počinju više da liče na ulazna vrata kuće, a ne nekog pomoćnog objekta.

Promena namene garažnog prostora
Slika 3 – Promena namene garažnog prostora

Osvetljenje

Budući da se garaža sada koristi u različitoj svrsi, postavljanjem većih prozora na garaži i garažnim vratima, doprineće se prijatnijoj atmosferi unutar prostora. Lakši materijali daju garažnim vratima moderan i elegantan izgled. Ovi materijali su praktičan i jeftin izbor, a takođe, lako se održavaju. Zamenski materijali mogu biti: aluminijum (umesto čelika), polikarbonat (umesto stakla) i fiberglas (umesto drveta).

Materijali garažnih vrata koji se lako održavaju
Slika 4 – Materijali garažnih vrata koji se lako održavaju

Pametna tehnlogija

Zahvaljujući ubrzanom razoju tehnologije, poboljšan je koncept “garažnih vrata budućnosti”. Tehnologija menja svakodnevnu rutinu, obezbeđujući bolje vaše domove. Pametnim uređajima kontroliše se otvaranje i zatvaranje garažnih vrata, određuje sama pozicija vozača (udaljenost od garaže), kao i memorisanje osobe koja ih je poslednja otvorila.