Jedna od najznačajnijih svetskih zgrada 2020. godine izabrala je ALUMIL

Godina 2020-a je početak nove decenije i u tom kontekstu CNN Style je objavio članak o 20 zgrada čija izgradnja je u planu, koje će oblikovati naše gradove i samu arhitekturu. Prva referenca članka govori o impresivnoj zgradi na kojoj je primenjen napredni aluminijumski sistem ALUMIL-a, „Vancouver House“ koja se nalazi u Vancouveru u Kanadi, a dizajnirala ga je poznata arhitektonska kancelarija Bjarke Ingels Group.

Neobično zaobljeni neboder „Vancouver House“ izgleda kao jedna zamišljena turbina. Kroz „plesni“pokret diže se iz svoje trouglaste osnove, težeći ka vrhu gde poprima oblik impozantnog kvadrata. Naizgled asimetrični otvori po spratu, na kraju oblikuju jedinstvenu fasadu koje podseća na izgrađeni zid. Prekriveni staklenim površinama, oni zadovoljavaju visoke zahteve za energetskom efikasnošću (LEED – Platium nagrada). Fine, jasne i bele linije minimalnog dizajna čine unutrašnjost, omogućujući prirodnom svetlu da naglasi visoku estetiku enterijera i istovremeno posluže kao prirodna veza između unutrašnjeg i spoljnog prostora. ALUMIL-ov podizno-klizni sistem SUPREME S700 primenjen je za ispunjavanje visokih estetskih i energetskih zahteva za ovaj projekt.

Ako želite da saznate više o ovom konkretnom projektu, kliknite ovde.

Prisutan u preko 60 zemalja, ALUMIL dinamično učestvuje u višestrukom broju međunarodnih velikih projekata nudeći aluminijumske sisteme koji pružaju visoku estetiku i odlične performanse u pogledu toplotne izolacije, vodonepropusnosti, propustljivosti vetra i otpornosti na udar vetara.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs