Izumitelji najtanjih vrata svetu

Viitrosca klizni sistem vrata se zasniva  na proboju tehnologije zavesa. Kombinujuću strukturno staklo i čistu preciznost, došlo se do jedinstveno elegantnih i  operativnih zavesa zidnog sistema – nevidljivog zida.

Nevidljivi sistem zida
Slika 2 – Nevidljivi sistem zida

Osim profila, svaka komponenta nevidljivog zidnog sistema je razvijena i proizvedena isključivo od strane komponenti časovničarskih fabrika u Švajcarskoj, sa preciznošću 1/100 milimetra i standardnog kvaliteta high-end švajcarskih satova.

Ovaj sistem ima širok spektar kombinacija u zavisnosti od specifičnih zahteva svakog projekta. Ram vrata je napravljen od kvalitetnog aluminijuma sa termo prekidom od poliamida radi optimalnih performansi energije.

Konvencionalna klizna vrata
Slika 3 – Konvencionalna klizna vrata

Zahvaljujući jasnom fokusu usmerenom na jednostavnost, pouzdanost i korišćenje najkvalitetnijih materijala, Vitrocsa može da izdrži najteže klimatske uslove i ne zahteva skoro nikakvo održavanje. Prvobitno projektovan da izdrži teške klimatske uslove u švajcarskim Alpima, ovaj sistem je od nedavno usvojio SAD Hurricane testove na udare.

Vitrocsa nudi jedinstven izbor proverenih i testiranih rešenja, uključujući okrenutta vrata i protivtežne vertikalne klizače, sve sa istim tankim profilom.

Presek kliznog sistema vrata
Slika 4 – Presek kliznog sistema vrata

Doživite izuzetnu slobodu izražavanja i dizajna koji Vitrocsa obezbeđuje.

Vrste sistema nevdljivog zida

Nevidljivi zidovi su dostupni kao klizni, fiksni, okretni ili vertikalni klizni sistemi. Klizni i vertikalni klizni nevidljivi zidni sistemi se najviše primenjuju kod kuća koja se nalaze blizu mora. Okretni sistemi koriste električni (biometrijski) ključ za opciju zaključavanja.

Okretan klizni sistem
Slika 5 – Okretan klizni sistem

Motorizacija

U skladu sa filozofijom kompanije, razvijen je sistem motorizacije za sve klizne sisteme koji omogućavaju integraciju sa minimumom smetnji po arhitektonsko projektovanje.

Staklo

Stakla nevidjivih zidnih sistema omogućavaju brzu zamenu, ukoliko se ukaže potreba za tim. Duplo izolovano staklo je standardna pojava kod ovih sistema.