HOPPE na BAU 2019 – inovativna rešenja za prozorske ručke

Cela građevinska industrija se sastaje svake dve godine na sajmu BAU u Minhenu. Od 14. do 19. januara 2019. ponovo je vreme. HOPPE izlaže redovno na vodećem međunarodnom sajmu BAU već više od 30 godina, pokazujući svoja kvalitetna i inovativna rešenja. Ove godine, u hali B4, štand 339, kompanija je predstavila efikasnu mehaničku zaštitu od provale, kao i „pametne“ proizvode kao što su to: beskontaktno otvaranje za ulazna vrata ili bežične ručke za centralno zaključavanje. Uz SecuForte® postoji i inovativna tehnologija za ručke na prozorima, što predstavlja potpuno novi standard za otpornost na provalu.

SecuForte® – Jednostavno. Drugačije. Sigurnije.

Sa SecuForte® tehnikom HOPPE podiže lestvicu po pitanju zaštite od provale: Prozorske ručice sa SecuForte tehnikom zaključavaju se automatski – jedinstven sigurnosni koncept koji efektivno štiti od nedozvoljenog otvaranja prozora sa spoljašnje strane. Ručice sa SecuForte® tehnikom mogu se otvoriti samo sa unutrašnje strane i jedino sa potiskivanjem ručice u pravcu rozete – pomeranje ručice od spolja je gotovo nemoguće. Dok se ručka može polomiti uz upotrebu velike sile, sam prozor i dalje neće moći da se otvori. Ovo čini prozore sa SecuForte tehnikom efikasnim kod pokušaja provale lomljenjem stakla ili bušenjem rama, kao delovanjem na okov sa spoljašnje strane.

Praktično beskontaktno otvaranje

HOPPE ekspertiza za pametne kuće: Praktično beskontaktno otvaranje kroz ručku omogućava otključavanje prednjih vrata čak i sa punim rukama. Kako se približavaju vratima, ovlašćeni pojedinci se automatski detektuju šifrovanim signalom koji emituje transponder u obliku ključa. Reflektor na zemlji ukazuje da je osoba koja se približava ovlašćena da uđe u kuću. Sve što treba da uradite da bi otključali bravu prednjih vrata i otvorili vrata, je da prođete pored postavljenog senzora – zgodno i fizički beskontaktno. Integrisana sigurnosna funkcija sprečava slučajno aktiviranje funkcije i otvaranje vrata iznutra. Možete da podesite senzore na različite boje kako biste bili sigurni da je jasno vidljiv na bilo kojoj površini zemlje. Upravljačka jedinica za siguran pristup nalazi se u unutrašnjoj polovini. Instalateru je lako sastaviti, jer nije potrebno dodatno isključivanje.

Praktično beskontaktno otvaranje
Praktično beskontaktno otvaranje

Prozorska protiv provalna ručka za centralno zaključavanje

HOPPE-ove nove bežične ručke za prozore otporne na provalu su inovativna komforna i sigurnosna komponenta za centralno zaključavanje zgrada. Ručke imaju elektro-mehanički mehanizam za zaključavanje u rozeti. Kada su integrisane u sistem centralnog zaključavanja u zgradi, one funkcionišu na sledeći način: bežični signal se šalje sistemu ako se pomeri ručka, informišući sistem o tome na kojoj je poziciji ova ručka. Ručka koja je u zatvorenom položaju automatski se zaključava Sistem se može otvoriti samo ako sistem izda odobrenje za to (unutar parametara koje je postavio korisnik). Ako je to slučaj, ručka prozora je otključana i može se okrenuti kao i obično. Korisnik može “pitati” da li se prozor može otvoriti jednostavnim pritiskom malog dugmeta na rozeti ručke, koja zatim prikazuje zeleno ili crveno svjetlo.

HOPPE-ove nove bežične ručke za prozore otporne na provalu
HOPPE-ove nove bežične ručke za prozore otporne na provalu

Novi dizajn: Ručke sa skenerom otiska prsta

HOPPE predstavlja novi dizajn za rukohvate sa ugrađenim skenerom otisaka prstiju: Tehnologija za skeniranje je ugrađena u rukohvat i umesto četvrtastog oblika, kao što je to bio slučaj sa prethodnom verzijom, sada su poluoblog oblika. Ovaj novi izgled kombinuje moderne, ugaone oblike koji se sve više pojavljuju na tržištu sa prijatnim osećajem zahvata. Nepotrebno je reći da i dalje nudi tu dodatnu pogodnost jer je skener integrisan direktno i ergonomski osjetljiv u samu ručku. “Otključavanje” i otvaranje vrata može se obaviti jednim jednostavnim pokretom. Korišćeni skeneri dolaze od proizvođača Idencom. Posebno su jednostavni za upotrebu i rad bez obzira na klimatske uslove.

HOPPE S.p.A., rukohvat
HOPPE S.p.A., rukohvat

SecuSignal® – Više od običnog otvaranja i zatvaranja

HOPPE prozorske ručice mogu mnogo više od prostog otvaranja i zatvaranja prozora. SecuSignal® prozorske ručice sa bežičnom komunikacijom, na primer, emituju radio-signal kada se koriste. One to čine koristeći energiju koju generiše sam pokret ručice – bez potrebe za baterijama ili održavanjem! U sistemu pametne kuće ovaj bežični signal može biti ključna informacija za efikasno upravljanje, na primer grejanjem. SecuSignal® funkcioniše na bazi EnOcean standarda i stoga je kompatibilan sa mnogim popularnim sistemima kao što su Somfy TaHoma ili wibutler. Praktične ručice sa bežičnom komunikacijom snabdevene su manjom pločom radio-odašiljača što omogućuje kompaktniji dizajn. Ovakve “nove” SecuSignal® ručice dostupne su u modelima Amsterdam, Toulon i Atlanta, a opciono mogu imati zaključavanje sa Secu100® + Secustik® protivprovalnom tehnikom.

HOPPE SecuSignal® – Više od običnog otvaranja i zatvaranja
HOPPE S.p.A., SecuSignal®

Special touch završne obrade! Trendy by HOPPE

HOPPE sada proširuje paletu boja za svoje ručice sa osam novih završnih obrada, uključujući četiri metalna tona. Ugljen i crno – obe dostupne u sjajnom i satenskom efektu – posebno upečatljive kada se postavljaju pored tamnih vrata i profila prozora. Mesingani i bakreni tonovi – koji se takođe proizvode u sjajnom ili satenskom efektu – posebno dobro odgovaraju današnjem trendu ka metalnim površinama na nameštaju i kućnom priboru. Kvalitetan izgled novih površina je dugotrajan, čak i uz intenzivnu upotrebu ili u teškim klimatskim uslovima. Imaju Resista®, desetogodišnju garanciju i podležu stalnoj kontroli kvaliteta. Kada su novi, ispunjavaju zahteve evropskog standarda EN 1670.

HOPPE sada proširuje paletu boja za svoje ručice
HOPPE sada proširuje paletu boja za svoje ručice

Serije novih proizvoda – Austin i Hamburg serija sada su dostupne za unutrašnja vrata

HOPPE je proširio dve atraktivne serije u duraplus® liniji proizvoda: Austin i Hamburg sada uključuju setove za unutrašnja vrata pored ručki za prozore. Austin serija sa svojim privlačnim ugaounim oblikom dobro se uklapa sa jednostavnim dizajnom koji je omiljen u današnjim domovima. Austin ručke za prozore su kombinovane sa ravnim rozetama. Kao jedan od najnovijih proizvoda HOPPE-a, Hamburg je ranije bio dostupan samo sa inovativnom SecuForte® tehnologijom prozorskih ručica. Atraktivan dizajn sa svojim finim konturama i skladnim učešćem kvadratnih i okruglih elemenata dizajna sada je dostupan za vrata.

Austin i Hamburg serija sada su dostupne za unutrašnja vrata
Austin i Hamburg serija sada su dostupne za unutrašnja vrata

HOPPE grupa je evropski lider u razvoju, proizvodnji, prodaji i marketingu arhitektonskih hardverskih sistema za vrata i prozore. Osnovana 1952. godine, porodična kompanija sa sedištem u Švajcarskoj ima skoro 3.000 zaposlenih širom sveta. Njime upravljaju Volf Hoppe i Christoph Hoppe u drugoj generaciji, Christian Hoppe je prvi predstavnik treće generacije koji je aktivan od 2012. godine.

www.hoppe.com

HOPPE S.p.A.
Industriezone 1/5 – Eurocenter
I-39011 Lana (BZ)
M. +381 65 3349 281
E. predrag.veljovic@hoppe.com
W. www.hoppe.com