GEALAN predstavlja inovacije i dalji razvoj

Osim pogleda u budućnost tržišta prozora, Međunarodni forum budućnosti 2023. ponudio je nove proizvode, dalji razvoj i digitalna rešenja za industriju. Gosti iz cele Evrope mogli su saznati o širokom portfoliju usluga, novitetima, ali i pogledima na buduće izazove i mogućnosti industrije. Oko 400 gostiju iz 14 zemalja iz cele Evrope bilo je uživo na mestu događaja na GEALAN-ovoj glavnoj lokaciji u Oberkotzau, a dodatnih 300 učesnika uključilo se putem live streama.

„Opet smo ga učinili maksimalno fleksibilnim i jednostavnim: oni koji nisu bili prisutni mogli su lako pratiti naše uzbudljive prezentacije u live streamu. Mislim da je za sve naše goste bilo ponešto. Naši stručnjaci su istakli strateške teme i izvukli korisne savete za svakodnevno poslovanje, razgovarali smo o premium proizvodima i fokusirali se na buduću temu usluge. Na taj način isporučujemo stvarnu dodatnu vrednost za naše partnere koji su bili prisutni na Međunarodnom forumu budućnosti 2023. Sve povratne informacije koje sam dosad dobio od naših partnera bile su izuzetno pozitivne.” Ivica Maurović, generalni direktor GEALAN-a vrlo je zadovoljan drugim izdanjem foruma u hibridnom formatu.

Međunarodni forum budućnosti 2023,
Međunarodni forum budućnosti 2023, / foto: Gealan

Budućnost razvoja novih sistema za prozore

André Wunsch, menadžer sektora za upravljanje proizvodima / inovacije / centar za korisničku podršku u GEALAN-u, u svom je izlaganju najpre izneo istoriju razvoja vrhunske površinske tehnologije GEALAN-acrylcolor®, koja se kontinuirano razvija i nakon više od 40 godina. Po prvi put na Međunarodnom forumu budućnosti 2023. mogao je predstaviti skoru moguću kombinaciju PMMA površine s tamno-sivim profilnim telom i izborom odgovarajućih dekor folija.

Ovakva tamna umetnička dela sa atraktivnom premijum površinom, sivim temeljnim telom i odgovarajućim ukrasnim folijama mogu se pronaći u GEALAN sistemima S 8000, S 9000, S 9000 HST, S 9000 NL, GEALAN- KUBUS®, a kasnije i u novom premijum sistemu GEALAN-KONTUR®. GEALAN isto tako nastavlja rad na održivom putu recikliranja u novim kombinacijama: tamni profili takođe su opremljeni jezgrom za recikliranje na način koji štedi resurse i ekološki je prihvatljiv. U budućnosti će se dokazana površina GEALAN-acrylcolor® spojiti s tamnim osnovnim telom u svojim vrhunskim bojama RAL 7016, RAL 9005 i DB 703.

Novi tamni profil GEALAN-acrylcolor®
Novi tamni profil GEALAN-acrylcolor® / foto: Gealan

Dok visokokvalitetni PMMA oplemenjuje tamne GEALAN profile spolja, šest odgovarajućih ukrasnih folija biće dostupno za unutrašnjost u budućnosti, od antracit sive do crne i DB 703. U predavanjima su bile istaknute uzbudljive mogućnosti vezane za prozore budućnosti: GEALAN-ova inteligentna rešenja za automatizaciju, objedinjena pod novim brendom pametne kuće TEXINO, bila su jednako bitna tema kao i inovativna ventilacija i izvrsna GEALAN-ova rešenja za planiranje. Karl Dietrich Wellsow, direktor GEALAN-ove sestrinske kompanije DBS (Digital Building Solutions), svojim je programima za vizualizaciju prozora predložio nove, jednostavne opcije za određivanje prikladnih prozora s prikladnim dizajnom i ostvarivom veličinom za zadane građevinske projekte.

Međunarodni forum budućnosti 2023,
Međunarodni forum budućnosti 2023, / foto: Gealan

Na kraju, ali ne manje važno, na programu je bilo i drugo uvodno predavanje: prof. Stefana Wenglera, fakultetski profesor i konsultant za marketing i prodaju na B2B tržištima, u svojem je predavanju „Servitizacija“ jasno istakao da se mnoga očekivanja kupaca unutar industrije menjaju u smislu da se od proizvoda uvek očekuje usluga koja prepoznaje stvarne potrebe kupaca. „Razmišljati u smislu dodatne vrednosti umesto troškova“ bila je jedna od njegovih krilatica i ujedno dobronameran savet donosiocima odluka u industriji.

„Obilasci fabrika na dve nemačke lokacije Oberkotzau i Tanna zaokružili su Međunarodni forum budućnosti 2023. Kroz tu sinergiju znanja, iskustava, informativnih predavanja iz industrije, zanimljivih uvida tokom obilaska pogona, uzbudljivih rasprava, zaista smo uživali zajedno i još jednom pokazali da imamo najbolje partnere sa kojima ovakav B2B pomiče granice. Svi zaposleni uključeni u ovaj zahtevni projekat odradili su izvrstan posao, a naši kupci bili su oduševljeni organizacijom, odabirom tema i sprovođenjem celog događaja. Zajedno sa Upravom kompanije spojili smo ugodno s korisnim i još jednom pokazali kako svi zajedno težimo jednom cilju.“ – Robert Križanović, direktor GEALAN d.o.o. preneo je utiske nakon ovogodišnjih predavanja i razmene iskustava.

Gealan

GEALAN RS d.o.o.
Majora Zorana Radosavljevića 374, 11273 Beograd-Batajnica
T. +381 11 748 0404
grujo.ristic@gealan.rs
marko.andrejevic@gealan.rs
www.gealan.rs

Prethodni tekstSavremena inspiracija dolazi nam iz EJ Grupe
Sledeći tekstift Specijalno predavanje „Zaštita od pregrevanja“ na R+T 2024
GEALAN grupa jedan je od vodećih proizvođača PVC profila za prozore i vrata u Evropi. Kao inovativni proizvođač sistema za PVC profile za prozore i vrata, GEALAN osim toga svojim partnerima nudi brojne usluge. Naša služba za savetovanje arhitekata i građevinsko-tehnička služba pomažu arhitektama i projektantima u svakodnevnom radu. Gealan postavlja temelj za izradu izuzetno lepih, izrazito stabilnih i posebno sigurnih prozora, vrata i modernih kliznih rešenja i njihovo opskrbljivanje vrhunskim vrednostima toplotne izolacije.