Dizajn prozorskih izloga

Nekad nije sve u lepoti prozorskog okvira, ili samog stakla prozora. Ponekad lepotu prozora čine uprvo dekorcacije smeštene iza  njega, baš kao što je to slučaj kod prozora izloga zanatskih i brendiranih radnji. Dinamični i izazovni izolzi radnji krase ulice svih gradova širom sveta. Neki su lukuzniji, neki manje. Sve zavisi od brenda, kao i same vrste robe koja se nudi i reklamira.
Brendiranje izloga folijom
Slika 2 – Brendiranje izloga folijom

Zapravo, izlozi predstavljaju vizuelni prikaz pozorišnog konteksta priče koju prodavac želi da ispriča i prenese među ljude. Pojedini bude radoznalost, inspirišu, mame. Publika (potencijalni kupci) su stalnu u pokretu, tako da je potrebno da dizajn i uređenje izloga i prozorskog okna bude krajnje inovativno na obstrano zadovoljstvo: kako pordavca, tako i kupca.
Optičke iluzije, igra refleksije, kaleidoskopi naprosto daju karalter prozoru. Kao da nemo govori zamisao i želje dekoratera i proizvođača ili zanatlije.

Brendiranje izloga

Brendiranje lokala, izrada prozorske grafike, lepljenje staklenih površina izloga vrši se tehnikama digitalne štampe samolepljivim PVC folijma, digitalnom štampom na One Way Vision foliji specifičnih karakteristika ili katerskim isecanjem PVC folija (ispisivanje izloga folijama). Ispisivanje ili lepljenje izloga predstavlja savršen način da privučete slučajne prolaznike u radnju.

Prozorska grafika
Slika 3 – Prozorska grafika

Prozorska grafika

Veoma dekorativan i atraktivan prikaz izloga. Koriste se različiti materijali kao što su rezane i štampane PVC folije, providne folije (sa štampom), peskarene folije (rezane ili sa štampom), PVC folije za kolor štampu i specijalna rupičasta folija sa crnom pozadinom (gde je slika vidljiva sa jedne strane).

Prozorska grafika perforiranom folijom

Perforirana folija je namenjena za dekoraciju staklenih površina u enterijeru. Struktura folije omogućava da se štampa vidi sa obe strane stakla.

Dizajn prozora
Slika 4 – Dizajn prozora

Dekorativne folije za staklo

Dekorativne folije za staklo su pogodne za uređenje enterijera stambenih, poslovnih i ugostiteljskih objekata. Folije su odlično rešenje bilo da je cilj kreiranje privatnosti ili dekoracija jedinstvenim dizajnom staklenih površina.

Dekora ima raznih kao i efekata koji se mogu postiči folijama za staklo. Folije mogu imati cvetne, geometrijske i razne druge motive, ispisan ili urezbaren tekst, efekat vitražnog stakla, reljefnu teksturu ili mogu biti cele mat..