Da li ste odabrali dovoljno sigurna vrata za svoj dom?

Danas je bezbednost sastavni deo društva otkako je stopa kriminala porasla. To je prioritet broj jedan za vlasnike kuća i poslovnih prostora.

Prvo što se da primetiti na prednjoj strani kuće i u hodnicima zgrada jesu vrata, koja pored svoje funkcionalnosti, treba da zadovolje  i određene estetske izdatke. Svaka vrata nude neku vrstu bezbednosti, ali postoje vrata posebno dizajnirana za područja gde je potrebno ili poželjno jači nivo bezbednosti – to su sigurnosna vrata.

Različiti dizajn sigurnosnih vrata
Slika 2 – Različiti dizajn sigurnosnih vrata

Sigurnosna vrata su teška za provaliti. Alarmni sistemi na ovim vratima obaveštavaju vlasnike kuća ili kancelarija da je neko ušao i to slanjem zvučnog signala kada se vrata otvore. Ukoliko dođe do požara, vatrostalna vrata će sprečiti njegovo širenje. Takođe, još jedna specifičnost ovih vrata je u mogućnosti postavljanja kamera. Kamera se instalira na ulazu i snimak se može videti putem telefona, laptopa ili televizora.

Funkcija sigurnosnih vrata

Kao što postoje različite vrste standardnih vrata od materijala kao što su drvo, vinil i aluminijum, postoje i različiti materijali koji su na raspolaganju za sigurnosna vrata.

Funkcija sigurnosnih vrata
Slika 3 – Funkcija sigurnosnih vrata

Prilikom ugradnje vrata, treba proveriti njihovu izdržljivost, odnosno, otpornost na vetar ili prirodnu katastrofu. Može se desiti da se vrata odvoje od šarke usled oluje i sl.

Čelik kao jedna od opcija

Čelična sigurnosna vrata su popularna na kućama koje su izgrađene u modernom arhitektonskom stilu. Međutim, čelik nije jedina opcija. Čelična vrata šalju sliku svetu da su sigurnija od svih ulaznih vrata, ali realnost ne podržava uvek ovu sliku. Možete skoro svakim nožem probity tanka čelična u većini čeličnih vrata . Ne možete to da je unos fiberglas vrata . Ako neko pokuša da podstakne na vaš vrata. Ovo se neće desiti sa vratima od fiberglasa.

Brave

Nemojte zaboraviti na detalje! Brave takođe moraju da prate namenu, funkciju i estetiku sigurnosnih vrata.

Sigurnosna vrata su teška za provalu
Slika 4 – Sigurnosna vrata su teška za provalu

Pored svih prednosti i mogućnosti koja sigurnosna vrata nose sa sobom složićete se da je isplativo investirati u njih. Mislite na vreme na budućnost.Ne dozvolite da dovedete u pitanje vašu imovinu dok u domu nema nikog.Budite bezbrižni svakog dana i mirno spavajte.Sigurnosna vrata čuvaju vaš dom i čine da on izgleda onako kako vi želite.