Okovi i bravarija Rukujte se sa bravama!

Rukujte se sa bravama!

Rukovanje sa vratima

Svaka vrata koja vam žele dobrodošlicu moraju imati adekvatnu bravu ili kvaku. Različitim formama bravarije, svaka ulazna vrata postaju personalizovana i šire emociju kakvu vi želite.

Dekorativni hardver sve više postaje bitan pa čak i presudan faktor prilikom odabira ulaznih vrata. Bez obzira da li želite privući nove klijente ili ostaviti utisak na goste i rodbinu koja vas posećuje, dekorativni hardver je savršen način da unesete eleganciju na “velika vrata” u zatvoreni prostor.

Dekorativne brave na vratima
Slika 2 – Dekorativne brave na vratima

Za pojedine je to luksuz i simbol prestiža, a za druge uspomena ili jednostavno – samo brava na vratima koja služi za cirkulaciju između spoljašnjeg okruženja i enterijera vašeg doma. S toga, ne pridaje im se isti značaj.

Prvi utisak

Kada se približite nekoj privatnoj kući ili poslovnom objektu, hardver na vratima često pruža onaj prvi utisak o prostoru koji nas čeka iza njih. Istovremeno, brave na ulaznim vratima predstavljaju prvi „kontakt“ sa vašim gostima!

Brava kao odraz ličnog stila
Slika 3 – Brava kao odraz ličnog stila

Zaključak

Ukoliko tražite kvaku na vratima sa naglašenim i jakim dizajnom, onda ste na muci. Tržište je preplavljeno najrazličitijim idejama i shvatanjima pojma “brave” u enterijeru i samoj arhitekturi.

Nije isključivo niti presudno da tehnologija uvodi inovacije i promene u bravarskoj industriji. Pored raznih biometrijskih brava i sl., klasične brave izmenjenog dizajna mogu promeniti celokupan izgled samih vrata. I u tome se ogleda inovacija – u “osećaju” koji budi kreativna kvaka vaših vrata.

Fatmina ruka brava
Slika 4 – Fatmina ruka brava

Ulazna vrata ne predstavljaju samo ulaz u vaš dom, već i ulaz u vaš životni prostor i živote ukućana. Ona moraju zadovoljavati sledeće kriterijume: da su estetična, kvalitetna, izdržljiva i da pružaju određenu dozu sigurnosti. Zato je bitno da pored materijala vrata izabrati i odgovarajući bravu ili kvaku.

Prethodni tekstGradnja novog tržnog centra u Novom Sadu počinje već u martu
Sledeći tekstŠta je japanski zid?