Rukujte se sa bravama!

Svaka vrata koja vam žele dobrodošlicu moraju imati adekvatnu bravu ili kvaku. Različitim formama bravarije, svaka ulazna vrata postaju personalizovana i šire emociju kakvu vi želite.

Dekorativni hardver sve više postaje bitan pa čak i presudan faktor prilikom odabira ulaznih vrata. Bez obzira da li želite privući nove klijente ili ostaviti utisak na goste i rodbinu koja vas posećuje, dekorativni hardver je savršen način da unesete eleganciju na “velika vrata” u zatvoreni prostor.

Dekorativne brave na vratima
Slika 2 – Dekorativne brave na vratima

Za pojedine je to luksuz i simbol prestiža, a za druge uspomena ili jednostavno – samo brava na vratima koja služi za cirkulaciju između spoljašnjeg okruženja i enterijera vašeg doma. S toga, ne pridaje im se isti značaj.

Prvi utisak

Kada se približite nekoj privatnoj kući ili poslovnom objektu, hardver na vratima često pruža onaj prvi utisak o prostoru koji nas čeka iza njih. Istovremeno, brave na ulaznim vratima predstavljaju prvi „kontakt“ sa vašim gostima!

Brava kao odraz ličnog stila
Slika 3 – Brava kao odraz ličnog stila

Zaključak

Ukoliko tražite kvaku na vratima sa naglašenim i jakim dizajnom, onda ste na muci. Tržište je preplavljeno najrazličitijim idejama i shvatanjima pojma “brave” u enterijeru i samoj arhitekturi.

Nije isključivo niti presudno da tehnologija uvodi inovacije i promene u bravarskoj industriji. Pored raznih biometrijskih brava i sl., klasične brave izmenjenog dizajna mogu promeniti celokupan izgled samih vrata. I u tome se ogleda inovacija – u “osećaju” koji budi kreativna kvaka vaših vrata.

Fatmina ruka brava
Slika 4 – Fatmina ruka brava

Ulazna vrata ne predstavljaju samo ulaz u vaš dom, već i ulaz u vaš životni prostor i živote ukućana. Ona moraju zadovoljavati sledeće kriterijume: da su estetična, kvalitetna, izdržljiva i da pružaju određenu dozu sigurnosti. Zato je bitno da pored materijala vrata izabrati i odgovarajući bravu ili kvaku.

Prethodni tekstGradnja novog tržnog centra u Novom Sadu počinje već u martu
Sledeći tekstŠta je japanski zid?