Aluminijumski brisoleji – elemenat sa dvojakom funkcijom

I kada odete u nečiji dom koji je sređen da pruži komfor i dozu luksuza i tamo ćete prisustvovati izvedbi aluminijuma koji služi za zatvaranje, ili bolje reći otvaranje terasa, od brisoleja koji zahvaljujući lakoći i minimalizmu u utrošenom materijalu čine prostor fantastičnim, do terasa koji su zbog korišćenja aluminijumske stolarije postale otvoren prostor pod vedrim nebom.

Aluminijumski brisoleji
Aluminijumski brisoleji

Aluminijumski brisoleji su još jedan element koji ima dvojaku funkciju – da štiti od sunca i da izgleda prelepo. Sve moderne zgrade sveta mogu se pohvaliti ovakvim elementima i na fasadama koje upravo imaju za zadatak da otvore vidike, ovakva vrsta zaštite upravo doprinosi ovoj priči.

Aluminijumski brisoleji su elegantni i, iako su nastali najpre u područjima sa puno sunčanih meseci, koriste se i u drugim, hladnijim krajevima jer prikupljaju sunčevu energiju i daju na eleganciji svakom objektu koji bi bez njih ili bio go ili rogobatan.

foto: ALUMIL, aluminijumske pergole
foto: ALUMIL, aluminijumske pergole

Za momenat se učinilo da gube na popularnosti zbog klima uređaja, ali jasno je i laiku da klima, nezdrava za svakog konzumenta, ne može da se poredi sa bilo čim što nije na struju i što prirodu stavlja na našu stranu samom svojoj pojavom. Dakle, ako se dvoumite – uvek brisoleji, pa ako treba i uz klima uređaje.

Nameće se i pitanje cene, jer ova elegancija u malom, ima određenu cenu koja se može u prvi mah učiniti velikom, ali kao i sve lepe stvari, oni se dugoročno isplate i ostavljaju jak utisak koji kod nas, često nesvesno, pozicionira na visoko mesto onoga ko se za njih odlučio i implementirao ih u svoj poslovni objekat ili dom.

Autor teksta: Mirjana Makarin Plavšić, novinar

Prethodni tekstREHAU impresivno kombinuje PVC i održivost
Sledeći tekstKoje su prednosti PVC ulaznih vrata?