Zdravije zgrade, zdraviji ljudi

Pre šest godina, s velikim ambicijama, a malim koracima srpskom tržištu se predstavila kompanija „Future d.o.o.“ koja je ekskluzivni uvoznik i distributer jednog od najvećih i najuglednijih proizvodjača prirodne-pasivne prozorske ventilacije t.j. ventilacije kroz zatvoren prozor. Nakon petnaest godina provedenih u Holandiji gde je stekao veliko iskustvo i usavršavao svoja znanja izmedju ostalog i kao vlasnik fabrike PVC stolarije, Živko Cvejin, direktor „Future d.o.o.“ je odlučio da našem tržištu ponudi najbolje.

Već tridesetak godinama je na holandskom tržištu zakonska obaveza da se prilikom izrade prozora na njima odmah ugrade i ventilacioni profili (iznad prozorskog stakla ili gornje prečke štoka, koji se nalaze u sastavu prozora), a od Januara 2044.godine, evropski standard (EN 13141-1 i EN 13141-2).

Zbog čega je ventiliranje i provetravanje toliko važno?

Ugradnjom ventilacionih profila u kuće, stanove, škole, bolnice, domove zdravlja, vrtiće, poslovne prostore, obezbedjuje se njihovim korisnicima zdraviji unutrašnji komfor. Grejanje, pušenje, kuvanje, spavanje donose u prostorije vlagu, neprijatne mirise i prljav vazduh, ali zahvaljujući prozorskim ventilacionim profilima vazduh u tim prostorijama je konstantno osvežen sa potrebnim kiseonikom.

Na zdravlje zgrada i ljudi veoma loše utiču stvaranje budji, plesni, kondenza na pozorskom staklu, ali te pojave su ugradnjom ventilacionih profila u prozore apsolutno izbegnute. Ono što ovaj sistem čini posebnim je što njegovim korišćenjem, korisnici štede energiju, ekonomičan je, korisnici nisu izloženi promaji a prostorije su uvek provertrene

Duco prozori
foto: Duco d.o.o.

Tokom prve tri godine bilo je teško edukovati potencijalne korisnike na srpskom tržištu Trebalo je prihvatiti novi proizvod, a istovremeno postati svesan njegove vrednosti – kaže Živko Cvejin, dikrektor „Future d.o.o.“. Ali, verovao sam da će kvalitet ventilacionih profila veoma brzo biti prepoznat i drago mi je da se upravo to i desilo.

Posle mnogo rada, brojnih prezentacija, predstavljanja na sajmovima građevine i mnogo vere u ovaj proizvod, naše tržište je postalo fleksibilnije i počelo da se otvara. Prvi naši klijenti su bili investitori koji su se odlučili da prave poslovne zgrade gradjene po evropskim i svetskim standardima, energetski efikasne objekte, arhitekte, kao i proizvodjači PVC, Aluminijumske, Drvene i kombinovane Drvo-Aluminijum građevinske bravarije.

Do sada su se na srpskom tržištu za ventilaciju odlučile mnoge javne ustanove poput škola, bolnica, domova zdravlja, vrtića, gerontoloških centara. Renoviranje i građenje novih zgrada je postao brend i trend, a naročito njihovo osavremenjivanje.

Duco Logo

Zbog povećanog obima posla i novih zakona tržišta firma „Future d.o.o.“ se nedavno preselila u veći i ekskluzivniji poslovni prostor u Vojvodjanskoj ulici br15, lokal 2, Novi BEOGRAD, u kojem se nalazi ekskluzivno opremljen izložbeni salon, poslovno izložbeni prostor u kojem potencijalni klijenti mogu videti širok spektar provoda.